[Žinios trumpai] Erdoganas po pokalbio su Putinu skubiai paskambino Zelenskiui: kas žinoma  ()

Ukrainos ir Turkijos prezidentai aptarė galimą grūdų koridoriaus plėtrą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas telefonu kalbėjosi su Rusijos ir Ukrainos kolegomis. Sekmadienį, gruodžio 11 d., Turkijos lyderis iš pradžių paskambino Kremliaus vadovui Vladimirui Putinui, o vėliau – Ukrainos prezidentui Volodymyrui Zelenskiui.

Anot „TRT Haber", R. T. Erdogano ir V. Putino pokalbio metu šalys aptarė Turkijos ir Rusijos santykius, taip pat situaciją Ukrainoje.

Visų pirma prezidentai numatė įgyvendinti grūdų sandorį, pagal kurį Ukrainos maistas Juodosios jūros keliais eksportuojamas į tarptautines rinkas. R. T. Erdoganas ėmėsi iniciatyvos plėsti susitarimą: jo nuomone, sandorio ribose galima eksportuoti ne tik grūdinius produktus, bet ir kitus maisto produktus bei įvairias prekes.

Be to, Turkijos prezidentas „išreiškė nuoširdų norą greitai baigti konfliktą tarp Maskvos ir Kyjivo". Tuo tarpu V. Zelenskis sakė, kad pokalbyje su R. T. Erdoganu aptarė tolimesnius „grūdų koridoriaus" planus ir galimą jo plėtrą. Ukrainos prezidentas padėkojo Turkijos kolegai už Ukrainai suteiktus generatorius, taip pat už ukrainiečių vaikų apgyvendinimą Turkijos teritorijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(133)
(8)
(125)

Komentarai ()