[Žinios trumpai] Orbanas drebina Europą: siūlo paleisti Europos Parlamentą ir gelbėti Rusiją  (3)

Anot Vengrijos vyriausybės vadovo, jei tai priklausytų nuo Budapešto, tuomet sankcijų politikos prieš Rusijos Federaciją nebūtų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas paragino paleisti Europos Parlamentą. Anot jo, ES reikia „nusausinti pelkę" ir gelbėti ekonominį bendradarbiavimą su Rusija. Taip rašo „Associated Press".

Leidinys teigia, kad kalbėdamas su žurnalistais Budapešte V. Orbanas pasakė, jog Vengrijoje Europos Parlamentas ir taip neturi ypatingos reputacijos.

Straipsnyje rašoma, kad V. Orbanas, kuris laikomas vienu artimiausių Rusijos prezidento Vladimiro Putino sąjungininkų ES, mano, kad sankcijos Rusijos Federacijai buvo neveiksmingos, nes spaudė Rusiją nutraukti karą. Jis įsitikinęs, jog jos padarė daugiau žalos Europos ekonomikai nei Rusijai.

„Jei tai priklausytų nuo mūsų, sankcijų politikos nebūtų", – sakė Vengrijos ministras pirmininkas.

Jis taip pat pridūrė, kad ateityje nepritars jokiems papildomiems sankcijų paketams Rusijai, tačiau netrukdys juos priimti ES.

„Mes nesame suinteresuoti visam laikui skaidyti Europos ir Rusijos ekonomiką į dvi dalis, todėl bandome gelbėti tai, ką galima išgelbėti iš mūsų ekonominio bendradarbiavimo su rusais", – sakė jis.

 

Leidinys rašo, jog dabar Vengrija kovoja su vienu didžiausių infliacijos pasireiškimu Europoje ir svyruojančia valiuta, dėl ko kainos pakilo į viršų. Lapkričio mėnesį infliacija viršijo 22 %, o nacionalinės valiutos kursas euro atžvilgiu nuo metų pradžios sumažėjo beveik 10 %.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(42)
(-35)

Komentarai (3)