„Totorių deputatai padarė tai, ko nedrįso nė vienas Rusijos regionas“: tiurkai gali sugriauti Rusiją ir sukurti naują galingą Šiaurės Eurazijos valstybę (Video)  (9)

„Tiurkų tautos gali iškelti kovos vėliavą ten, kur nieko negalima tikėtis iš rusų.“


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-12-25 „Totorių deputatai padarė tai, ko nedrįso nė vienas Rusijos regionas“: tiurkai gali sugriauti Rusiją ir sukurti naują galingą Šiaurės Eurazijos valstybę (Video)  (9)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tatarstano elitas atsisakė paklusti Maskvos reikalavimams pervadinti jų respublikos prezidentą į „vadovą“ ir taip susilpninti savo suverenitetą.

Tai tik pirmasis ateities istorinių įvykių varpas. Tokią nuomonę išsakė Rusijos istorikas ir politikas Dmitrijus Černyševskis „YouTube“ kanale.

„Tiurkai gali griebti iš slavų rankų nukritusios Šiaurės Eurazijos vienybės vėliavą ir sukurti naują valstybių ir teritorijų sandraugą, kuri, tarp Europos, Kinijos ir Indijos gyvenančioms tautoms suteiks šansą nepasukti į pasaulio ekonominės galios centrų kiemus ir miškus. Rusai pralaimėjo. Rusų žmonės pasirodė bejėgiai, nepajėgūs savarankiškam istoriniam veiksmui. Jie kariauja ir miršta kartu su požemine imperija. Suskambėjo mažas varpas. Tiurkų tautos gali iškelti kovos vėliavą ten, kur nieko negalima tikėtis iš rusų“, – sakė Černyševskis.

Jis įsitikinęs, kad Tatarstano nepaklusnumas – tik pradžia.

„Jie nusprendė sutriuškinti totorius. O šie ėmė ir pasipriešino. Mažas signalas. Bet… nuo mažo akmenuko pradeda riedėti didžiulė lavina… Deputatai, Putino režimo tarnai, žmonės, ištikimi sistemai ir Vieningajai Rusijai, spyrė į barzdą. Tiurkai sukilo. Nepakluso Kremliaus diktatui, vykstančiam nuo 2014 m. Totorių deputatai padarė tai, ko nedrįso nė vieno Rusijos regiono deputatai“, – sakė rusų istorikas.

 

Jis patikslino, kad nepriklausomybės ir autonomijos idėjos Tatarstane visada buvo stiprios. Imperijos žlugimo fone turėtume tikėtis, kad jos pasireikš ypač galingai.

„Visą šį laiką respublikose brendusios nacionalinės idėjos taps tuo veiksniu, kuris sustiprins Putino Rusijos žlugimą. Jos pasipriešins imperijai. Kai visa tai subyrės, būtent nacionalinė idėja leis žmonėms išvengti nusivylimo, pralaimėjus karą. Tai jau prasidėjo. Būtent tiurkai davė pradžią Putino diktatūros subyrėjimui“, – pareiškė Černyševskis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(211)
(3)
(208)

Komentarai (9)