Sulėtinta kamera parodė neįtikėtinus vaizdus: kaip iš tikro šunys „geria“ (Video)  ()

Kai šuo geria iš savo dubenėlio, nėra jokios abejonės, kad vandens prisitaškys ant grindų. Tai atrodo itin netvarkingas būdas atsigerti vandens.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Virdžinijos technikos universiteto mokslininkai tyrė, kaip šunys geria. Jie sako, kad šunys tiksliai žino, ką daro. Gyvūnai iš tikrųjų atlieka tikslius judesius dideliu greičiu. Tai padeda jiems gauti skysčių, kurių jiems reikia, kai jie yra ištroškę.

Pasirodo, nei šunys, nei katės neturi pilno skruostų komplekto. Tai reiškia, kad jie negali siurbti, kaip žmonės, drambliai ir arkliai. Šunys semia vandenį liežuviu dideliais kiekiais.

Virdžinijos technikos universiteto mokslininkai nufilmavo 19 įvairaus dydžio ir veislių šunų, kurie gėrė vandenį. Jie sukūrė skirtingus laboratorinius modelius liežuvio judesiams ir sugeriamo vandens kiekiui matuoti.

Naudodamiesi šių eksperimentų duomenimis, mokslininkai sugebėjo sukurti modelį, rodantį, kaip šuo geria vandenį.

Šunų ir kačių burnos struktūra yra beveik vienoda, tad mokslininkai manė, kad jie gers vandenį vienodai. Bet čia buvo staigmena. Tyrimai parodė, kad kiekviena gyvūnų šeima turi savo specialų gėrimo būdą.

„Mes žinome, kad katės ir šunys labai skiriasi savo elgesiu ir charakteriu“, – sakė tyrimo autorius Sunghwanas Jungas.

„Tačiau prieš atlikdami esminius tyrimus, kaip šie gyvūnai geria skysčius, spėjome, kad šunys ir katės geria maždaug taip pat. Tačiau mes sužinojome, kad šunys geria visiškai kitaip nei katės“, – sakė jis.

 

Šunys, naudodami liežuvį pakelia vandenį į burną dideliu greičiu. Katės tai daro žymiai švelniau. Jos liežuviu vos vos liečia vandens paviršių, kad atsigertų.

 

„Katės paprastai laikomos tvarkingesnėmis. Šunys tikrai turi paspartinti liežuvį“, – sakė tyrėjas Seanas Gartas, Virdžinijos technikos magistrantūros studentas.

Jų išvados buvo paskelbtos „Proceedings of the National Academy of Sciences“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(2)
(21)

Komentarai ()