Sniegas ir lietus: Lietuvoje sausio mėnesį ant galvos užgrius nauja stichija (Žemėlapis)  ()

Lapkričiui ilgalaikė prognozė pasitvirtino tik dalinai, o gruodžiui – didžiąja dalimi išsipildė. Na o šį kartą pažvelkime į sausio mėn. ilgalaikes prognozes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis naujausiais ECMWF modelio skaičiavimais, prognozuojama, kad sausis bus šiltesnis ir drėgnesnis nei daugiametis vidurkis.

Labai panašius skaičiavimų rezultatus pateikia ir CFSv2 ilgalaikių prognozių modelis: sausis turėtų būti maždaug 1,5–2 laipsniais šiltesnis, bet stichijų neišvengsime - kritulių kiekis maždaug trečdaliu didesnis nei daugiametis vidurkis.

Artimiausiomis šios savaitės dienomis vyraus šiltesni už normą orai, stipresnių šalčių sugrįžimas kol kas neprognozuojamas. Šalyje vyraus mišrūs krituliai: vakaruose dažniau palis, o rytuose – kris šlapdriba ir sniegas.

LABAI SVARBU! Tai yra eksperimentinės prognozės, jų patikimumas nėra aukštas. Svarbūs sprendimai, remiantis jomis, neturėtų būti priimami. Pateikta ilgalaikė prognozė tikrai nereiškia, kad visai nepasitaikys labai šaltų ir/ar sausų dienų.

Žemėlapiuose: ECMWF modelio oro temperatūros (viršuje) ir kritulių kiekio (apačioje) anomalijų prognozės artimiausioms savaitėms.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(14)
(10)
(4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: