Karas prieš Moldovą: skelbiama apie visišką Kremliaus beprotnamį ir neįtikėtiną Lavrovo pareiškimą  ()

Moldova Kremliaus akiratyje: Piontkovskis papasakojo, ar Kišiniovui gresia invazija.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-02-05 Karas prieš Moldovą: skelbiama apie visišką Kremliaus beprotnamį ir neįtikėtiną Lavrovo pareiškimą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos politologas ir publicistas Andrejus Piontkovskis pakomentavo visapusiškos Rusijos kariuomenės invazijos į Moldovos teritoriją tikimybę.

Anksčiau Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas pareiškė, kad Kišiniovas pateko į Vakarų įtaką, ir apkaltino šalies lyderę Mają Sandu siekiant įstoti į NATO, taip pat ambicijomis „susivienyti“ su Rumunija.

Piontkovskio teigimu, dažnai Rusijos režimo svajonės tiesiog nesutampa su realybe.

„Norint rimtai vertinti tokius grasinimus, Putinas turi pasiekti Padniestrę. Bet ką jis ketina veikti vasario–kovo–balandžio mėnesiais (dėl Ukrainos – red.), o dabar svajoja apie Bachmutą. Vis dėlto mastai skiriasi“, – sakė jis.

Politologas mano, kad Kremliaus vadovybė kartu su propagandistais gyvena savo atskirame „beprotnamyje“. Tokiais kvailais pareiškimais jie tik kelia neapykantą sau iš buvusios SSRS valstybių pusės.

Agresyvūs Kremliaus pareiškimai Moldovos atžvilgiu

Kremliaus pareigūnai vis dažniau ėmė leistis į agresyvią retoriką prieš Moldovą, baimindamiesi, kad ji priartės prie Vakarų. Anksčiau Rusijos užsienio reikalų viceministras Michailas Galuzinas grasino Moldovai „katastrofa“ dėl jos bendradarbiavimo su NATO.

 

Tokią isteriją Rusijoje sukėlė sausį Moldovos lyderės Majos Sandu pareiškimas. Moldovos prezidentė pareiškė, kad Rusijos karas prieš Ukrainą verčia Moldovą susimąstyti, ar jai reikėtų atsisakyti konstitucijoje įtvirtinto neutraliteto ir jungtis prie „didesnio aljanso“.

Anksčiau Žvalgybos ir saugumo tarnybos vadovas Alexandru Musteata sakė, kad Rusija planuoja įsiveržti į Moldovos teritoriją 2023 metų pradžioje. Pasak jo, šių planų įgyvendinimas priklauso nuo karo Ukrainoje raidos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(27)
(-9)

Komentarai ()