Turkijoje galingas skandalas: prasidėjo galvų kapojimas - 113 žmonių jau suimta ir tai dar ne pabaiga  ()

Jau žinoma, kad sulaikyta 113 įtariamųjų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turkijos valdžia pažadėjo atlikti išsamų tyrimą prieš visus, kurie įtariami nesąžiningai statę per žemės drebėjimus nugriuvusius namus ir ištisus gyvenamuosius kompleksus.

„Reuters“ duomenimis, jau žinoma, kad sulaikyta 113 įtariamųjų. Viceprezidentas Fuat Oktay sakė, kad iki šiol buvo nustatytas 131 įtariamasis, atsakingas už kai kurių pastatų griūtį.

Oktay ir pridūrė, kad ypatingas dėmesys bus skiriamas statytojams, kurių statyti namai buvo smarkiai apgadinti arba sugriuvo, palaidoję žmones po griuvėsiais.

Youtube sprogdinantis ir lietuvių puikiai vertinamas! Štai ką sugeba 5in1 robotas iš „Xiaomi“ ekosistemos (Video, „Roidmi EVA“)
5947 3

„ROIDMI EVA“ yra „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos produktas, sulaukęs stulbinamo dėmesio ir sėkmės. Ir dabar šis neregėtų galimybių įrenginys už specialią kainą.

Išsamiau

Jis nurodė, kad Teisingumo ministerija įsteigė su žemės drebėjimu susijusių nusikaltimų tyrimo biurą. Tuo pačiu metu aplinkos ministras Muratas Kurumas pridūrė, kad 10 provincijose dėl žemės drebėjimo sugriuvo arba buvo smarkiai apgadintas 24 921 pastatas.

Agentūros „Anadolu“ duomenimis, Adanos valstijos prokuratūra, atlikdama tyrimą dėl sugriuvusių pastatų, nurodė sulaikyti 62 žmones, o 33 žmonės buvo sulaikyti Dijarbakire. Dar 8 žmonės buvo sulaikyti Sanliurfoje ir keturi Osmanijoje.

 

Policija taip pat sulaikė Stambulo oro uoste Antakijoje sugriuvusio gyvenamojo komplekso statytoją, kai jis ruošėsi sėsti į lėktuvą į Juodkalniją. Šis elitinis 12 aukštų gyvenamasis kompleksas buvo pastatytas prieš 10 metų ir jame buvo 249 butai. Sulaikytasis prokurorams teigė nežinantis, kodėl sugriuvo kompleksas, o jo noras vykti į Juodkalniją su tuo nesusijęs.

Be to, tapo žinoma, kad opozicinės partijos apkaltino prezidento Recepo Tayyipo Erdogano vyriausybę netinkamai stebint, kaip rangovai laikosi statybos taisyklių, nustatytų po 1999 m. žemės drebėjimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(0)
(26)

Komentarai ()

Susijusios žymos: