5 įpročiai kraujospūdžiui mažinti – „Biofitus“ patarimai  ()

Aukštas kraujospūdis (hipertenzija) – problema, kuri kamuoja daugelį įvairaus amžiaus žmonių. Dažnai ši problema sprendžiama vaistais, tačiau iš tikrųjų ilgalaikiam pagerėjimui ir prevencijai itin didelės reikšmės turi gyvenimo būdo pokyčiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Biofitus“ maisto papildai atskleidžia, kaip galima pakoreguoti savo kasdienius įpročius, kad sumažintumėte aukšto kraujospūdžio riziką.

Atsisakykite žalingų įpročių

Visi žinome, kad alkoholis ir tabakas turi neigiamą poveikį organizmui. Tai žalingi įpročiai, kurie turi daug įtakos kraujo spaudimo pokyčiams ir gali išbalansuoti sistemą. Rekomenduojama jų atsisakyti – taip organizmas patirs mažiau streso. Taip pat reikėtų atsisakyti ir kavos, nes joje esantis kofeinas stimuliuoja ir didina kraujospūdį. Taip, taip, kava taip pat gali būti žalingas įprotis!

Tinkamai maitinkitės

Mityba vaidina itin svarbų vaidmenį mūsų gyvenime. Kiekvieną dieną turime stebėti, ką dedame į burną ir pasirinkti sveikiausius produktus. Kalbant apie aukštą kraujospūdį, verta sumažinti druskos vartojimą. Ir tai nereiškia tik to žiupsnelio druskos, kurį dedame į gaminamus patiekalus – iš tikrųjų daug druskos gauname su pusfabrikačiais, jos daugiau naudoja ir maitinimo įstaigos. Geriausia rinktis natūralų naminį maistą, o racioną praturtinti augaliniu maistu ir žuvimi.

 

Vis dėlto gauti visų reikalingų medžiagų su maistu yra sunku. Išspręsti šią problemą padeda maisto papildai. Rinkitės juos natūralius, pavyzdžiui, Berberinas - maisto papildas, gaminamą iš raugerškio, kuris yra turtingas antioksidantų, vitaminų, mineralų ir kitų naudingų medžiagų.

Venkite streso

Tikriausiai girdėjote pasakymą, kad stresas sukelia visas ligas. Iš tikrųjų dėl mūsų sveikatos problemų kaltas ne tik stresas, tačiau jis sveikatos tikrai neprideda. Be to, stresas yra vienas iš aukšto kraujo spaudimo rizikos veiksnių. Tiesa, visiškai išvengti streso vargu, ar pavyks, tačiau beveik visais atvejais galime savo gyvenime jo kiekį bent jau sumažinti. Ir tai tikrai verta padaryti, nes patiriama įtampa sukelia įvairių organizmo funkcijų sutrikimus. Stresą reikėtų išmokti kontroliuoti, tam galima taikyti įvairias praktikas: meditaciją, kvėpavimo pratimus ir kt.

 

Skirkite laiko sau

Tikriausiai pastebėjote, kad spaudimas pakyla tada, kai esame susijaudinę, susinervinę, jaučiame įtampą? Taip yra ne tik sergantiems hipertenzija, bet ir sveikiems žmonėms – tai natūrali organizmo reakcija. Visgi reikėtų išmokti ją valdyti ir mokėti atsipalaiduoti, į viską reaguoti ramiau. Tai padaryti padės atsipalaidavimas ir laikas sau.

 

Kiekvieną dieną suraskite laiko tai veiklai, kuri yra maloni ir jus ramina. Tai gali būti knygos skaitymas ar plaukų šukavimas, kitiems patinka klausytis muzikos ar gaminto maistą – svarbiausia, kad savo veiklos metu būtumėte atsipalaidavę, palepintumėte save, mėgautumėtės laiku.

Judėkite, judėkite

Judėjimas mūsų organizmui yra būtinas, jis teigiamai veikia ir aukšto kraujospūdžio problemą. Dėl to net jei ir nesportuojate (o tai tikrai verta daryti dėl geros savijautos), niekada nepraleiskite progos pajudėti: išeikite pasivaikščioti, lipkite laiptais užuot važiavę liftu, padarykite mankštą ir aktyviai leiskite laiką gryname ore. Atrodo taip nereikšminga, tačiau patys pajusite, kad judėjimas gerina savijautą kasdien. O geriausia prevencija aukštam kraujospūdžiui – sportas ir kasdienė mankšta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai ()