Moldovoje prasideda Donbaso okupacijos scenarijus! Skelbiama, kas vyksta Kišiniove (Video)  ()

Kišiniove bandoma „sukurpti“ situaciją pagal Donbaso okupacijos scenarijų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vasario 28 d. prorusiškos pajėgos Kišiniove bandė „sukurpti“ situaciją pagal Donbaso okupacijos scenarijų. Ryte protestuotojai prie įvažiavimo į sostinę užblokavo keletą centrinių greitkelių – nepraleidžia net greitosios pagalbos transporto priemonių.

Moldovos žiniasklaida rašo, kad protestuotojai skanduoja prorusiškus šūkius ir reikalauja iš valdžios garantijų, kad Moldova nedalyvaus Rusijos kare prieš Ukrainą. Prasideda susirėmimai tarp policijos ir protestuotojų.

Akcijos organizatoriai teigia, kad protestuotojai – moldavai, nesutinkantys su provakarietiška šalies vadovybės pozicija. Tačiau žurnalistai rado įrodymų, kad ir Kremlius dalyvavo proteste. Kai kurie „tikrieji moldavai“, kurie šiandien paralyžiavo Kišiniovą, turi Rusijos pilietybę ir yra neseniai atvykę į šalį.

Vienas iš mitingo dalyvių interviu negalėjo atsakyti į žurnalistų klausimus, nes nemoka kalbos. Filmuotą medžiagą paskelbė „Telegram“ kanalas „Ukraina 365“.

- Nesuprantu jūsų kalbos, – sakė į Moldovą protestuoti atvykęs jaunuolis.

- Jūsų? Kieno konkrečiai? – paklausė žurnalistas.

– Moldavų, ar mes Moldovoje? – nedrąsiai paklausė „moldavas“.

 

- Kiek jums metų?

– 21.

– Ar mokykloje mokėtės rumunų kalbos? –

- Ne. Aš ne iš čia.

- Iš kur?

- Aš iš Rusijos.

 

Panašiu scenarijumi pasinaudojo Rusijos Federacija, 2014 metais surengdama protestus Donecke ir Luhanske. Tada į regioninius centrus autobusais iš Rostovo srities buvo atvežti statistai. Atvykę „vietiniai“ „doneckiečiai“ ir „luhanskiečiai“ nesuprato konkrečių žodžių, būdingų rytinėms Ukrainos sritims, visiškai nepažinojo savo „gimtojo“ miesto.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(47)
(30)
(17)

Komentarai ()