Ukrainos pusėje kovojančiam „Sakartvelo legionui“ planuojama didelė bausmė: kas vyksta?  ()

Ukrainoje kariaujančių kartvelų padėtis blogėja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo Rusijos plataus masto invazijos į Ukrainą pradžios, „Sakartvelo legiono“ gretos smarkiai išaugo. Padalinys gauna modernius ginklus ir kasdien priima naujus narius. 

„Sakartvelo legiono“ vadas ir įkūrėjas Mamuka Mamulašvili apie tai teletono eteryje pasakojo „Suspilne“, skelbia Censor.NET. 

Mamulašvili teigimu, „Sakartvelo legione“ be Sakartvelo piliečių kovoja daugiau nei 30 kitų tautybių atstovų.

„Esame Ukrainos gynybos ministerijos, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų ir karinės žvalgybos dalis. Visų pirma, iš šių struktūrų mus aprūpina ginkluote ir viskuo, ko reikia. Savanoriai, žinoma, mums padeda, kaip ir visus 9 Rusijos ginkluotos agresijos metus“, – sako vadas. 

Paklaustas, kodėl „legionas“ dalyvauja kare Ukrainos pusėje, Mamulašvili atsakė, kad jis personifikuoja Sakartvelo visuomenės laisvę. Juk, anot jo, dabartinė Sakartvelo vyriausybė yra „prorusiška bendradarbė“.

„Kartvelų žmonės turi teisę siųsti savo „ambasadorius“ į draugiškas šalis. Ukraina taip pat yra strateginė Sakartvelo partnerė. Ukraina 1990-aisiais per Rusijos agresiją išgelbėjo šimtus tūkstančių kartvelų pabėgėlių. Mes tai gerai prisimename“, - sako Mamulašvili.

Tačiau Ukrainoje kariaujančių kartvelų padėtis blogėja.

 

„Sakartvelo ministras pirmininkas Iraklis Garibašvilis pareiškė, kad būtina atimti pilietybę iš kariaujančių Ukrainoje. Tai aiškus Kremliaus nurodymas sustabdyti savanorių srautą į „Sakartvelo legioną“. Mano nuomone, Sakartvelo vyriausybė šiandien visapusiškai bendradarbiauja su Maskva, vadovaujasi nurodymais iš ten ir, žinoma, kelia mums problemų“, – pabrėžia Mamulašvili.

Jis mano, kad Sakartvelo valdžia to nepadaro dėl visuomenės pozicijos. 

„Pilietybės atėmimas Sakartvele sukeltų masinius protestus. Įstatymų leidybos lygmeniu to daryti nesiryžo, bet tokia iniciatyva vis dar egzistuoja“, – reziumavo „Sakartvelo legiono“ vadas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(60)
(6)
(54)

Komentarai ()