Mirusių Amerikos prezidentų palaikų dalys bus paleistos į atvirą kosmosą  ()

Keturių buvusių JAV prezidentų palaikai bus paleisti į atvirą kosmosą simbolinio laidotuvių skrydžio metu – kartu su daugybe kitų sėkmingų ir garsių žmonių palaikų dalimis, kurios bus įdėtos į specialias kapsules ir išsiųstos į Saulės orbitą raketa „United Launch Alliance Vulcan“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šį procesą atliks laidojimo bendrovė „Celestis“, kurios specializacija – DNR siuntimas į atvirą kosmosą. Pasak „Celestis“, DNR paleidimas į kosmosą yra duomenų saugojimo metodas. Įmonės teigimu, ateities kartos, kurios įsikurs kosmose, galės pasinaudoti šiais duomenimis, kad sužinotų Amerikos ir žmonių istoriją.

Be viso to, ką šiuo metu galima sužinoti iš DNR, „Celestis“ tikisi, kad ateities pasiekimai leis parodyti visą žmogaus asmenybę vien iš jo DNR, todėl nedideli jos kiekiai taps gyvybiškai svarbiu informacijos saugojimo metodu žmonijai išsaugoti.

Todėl netrukus George Washingtono, Ronaldo Reagano, Johno F. Kennedy ir Dwighto D. Eisenhowerio palaikai prisijungs prie daugelio žmonių, dirbusių prie „Star Trek“, DNR ir kremuotų palaikų, kurie bus amžiams išsiųsti į kosmosą. Prezidentai bus įamžinti kapsulėse esančiuose jų plaukuose, kuriuose yra didelis kiekis DNR.

 

Planuojama, kad šie prezidentų ir kitų sėkmingų žmonių palaikai bus paleisti į kosmosą šiais metais.

„Šis skrydis iš tiesų pateks į istorijos vadovėlius“, – tinklaraščio įraše rašo „Celestis“.

Parengta pagal „IFL Science“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(4)
(5)
(-1)

Komentarai ()