[ŽT] JAV žino, kas ateina į karą: „dabar jokių paliaubų“  ()

JAV valdžia perspėjo Kinijos lyderį Xi Jinpingą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV valdžia perspėjo Kinijos lyderį Xi Jinpingą, kad jis neprašytų Ukrainoje paliaubų vizito Maskvoje ir susitikimo su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu metu.

Saugumo tarybos strateginės komunikacijos koordinatorius prie JAV prezidento administracijos Johnas Kirby pavadino nepriimtinais raginimus nutraukti ugnį, kurie gali nuskambėti iš Kinijos prezidento lūpų jo kelionės į Rusiją metu, praneša „Fox News“.

Anot jo, paliaubos šiame etape yra naudingos Kremliui, nes tai leistų rusams atsigauti ir pasiruošti naujoms puolimo operacijoms.

Taigi, pagrindinė JAV žinutė Kinijai - „dabar jokių paliaubų“. Panašu, kad tokia drąsi politika yra dėl to, kad JAV puikiai žino, kokie ginklai ateina į Ukrainą ir ką ji su jais gali padaryti. Laukia įdomus karo posūkis. 

Kirby priminė, kad Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ne kartą pasisakė prieš įvykių raidą pagal tokį scenarijų.

 

Baltieji rūmai dar kartą paragino Kinijos vadovą susisiekti su Ukrainos lyderiu, kad Pekinas turėtų galimybę tiesiogiai išgirsti Kyjivo poziciją.

Komentuodamas Xi Jinpingo ir JAV prezidento Joe Bideno derybų galimybę, Kirby sakė, kad tokie kontaktai „įvyks tinkamu laiku“. Amerikos lyderis ketina išlaikyti atvirus ryšio kanalus su Kinijos puse, pridūrė šaltinis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(269)
(15)
(254)

Komentarai ()