[ŽT] „Kažkoks š*d@s“. Putino sprendimas šokiravo net Z-propagandą  ()

Kremlius sutinka atsiskaityti juaniais sandoriuose su Pekinu, Azijos, Afrikos ir Lotynų Amerikos šalimis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-22 [ŽT] „Kažkoks š*d@s“. Putino sprendimas šokiravo net Z-propagandą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dar prieš metus Maskva paskelbė apie norą tarptautiniams mokėjimams naudoti rublį. Tačiau, kovo 21 d., po Vladimiro Putino pokalbių su Kinijos lyderiu Xi Jinpingu, Maskva savo poziciją staigiai pakeitė. Dabar Kremlius sutinka atsiskaityti juaniais sandoriuose su Pekinu, Azijos, Afrikos ir Lotynų Amerikos šalimis.

Sprendžiant iš V. Putino pareiškimų, Rusija tampa Kinijos žaliavos priedu, tampa priklausoma nuo juanio ir pareiškia apie neregėtą sėkmę.

Tačiau Rusijos Federacijos propaganda kartais sugeba kritinio mąstymo pagrindus pritaikyti praktikoje, todėl suprato, kad Rusijos Federacija vėl „išdurta“. Tinklaraštininkas Pozdniakovas buvo šokiruotas, kai suprato, kad naudojant dolerį Maskva stiprino JAV ekonomiką, o dabar visa Rusijos Federacija dirbs Kinijos didybei: „Kokia naujosios pasaulio tvarkos esmė? Vietoj JAV sąlygas dabar diktuos Kinija. Kažkoks šūdas gaunasi“.

 

Finansininkas Andrejus Movčanas mano, kad juanis jau tapo regionine valiuta Šanchajui bendradarbiaujant su šalimis ir valstybėmis, kurios ketina prie bendradarbiavimo prisijungti. Tačiau, plečiantis atsiskaitymams šia valiuta, Rusija tampa priklausoma nuo Kinijos ir „iš tikrųjų (mes) gausime leidimą užsienio ekonominei veiklai, nes ji eis per juanius“. Savo ruožtu Kinija galės užimti didelės reguliavimo institucijos poziciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(82)
(6)
(76)

Komentarai ()