Neįtikėtina, bet Rusijoje skelbiamas „lavonų badas“  ()

Dėl sankcijų Rusijoje jaučiamas „lavonų badas“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl sankcijų Rusijos gydytojai neturi pakankamai kūnų savo įgūdžiams lavinti. Apie tai praneša „Baza“ „Telegram“ kanalas, praneša Censor.NET.

„Rusijoje prasidėjo lavonų badas. Dėl sankcijų gydytojai neturi pakankamai lavonų naujiems įgūdžiams praktikuoti. Studentai gali išsiversti su formalino lavonais mokymuisi, o praktikuojantys gydytojai naudoja ne tik lavonus, bet ir manekenus – vadinamuosius mirusių žmonių kūnus, su kuriais gydytojai atlieka manipuliacijas. Jie dirba su jais, kai reikia patobulinti naują įgūdį arba naudoti naują įrangą“, - rašoma pranešime.

Anot „Baza“, Rusijoje nėra lengva užrašyti savo kūną mokslui, todėl paprastai trūko vietinių lavonų. Prieš prasidedant karui prieš Ukrainą, trūkumas buvo išspręstas padedant Jungtinėms Valstijoms – Jungtinės Valstijos tiekia lavonus daugeliui šalių, tarp jų ir Rusijai. Tačiau po 2022 m. vasario 24 d. tiekimas į Rusiją nutrūko. Rinkoje tiesiog nėra pasiūlymų, nes ne visos šalys tiekia lavonus (pavyzdžiui, musulmoniškose šalyse arba Indijoje draudžiama bet kokia manipuliacija su lavonais).

 

„Pasak privačios anatomijos laboratorijos vadovo Aleksejaus Ivanovo, per metus jiems nepavyko rasti naujų tiekėjų, o lavonų kursų mokytojams pamažu baigėsi medžiaga. Dabar Rusijos gydytojai priversti važinėti į Armėniją, Gruziją, Turkiją ir Azerbaidžaną, kad galėtų lankyti ten vykstančius kursus“, - rašoma „Telegram“ kanalo išvadose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(2)
(37)

Komentarai ()