[ŽT] Iranas ir Rusija užpuolė JAV karinę bazę: skelbiama, kas nutiko  ()

Rusijos naikintuvai buvo danguje ir koordinavo smūgius.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-26 [ŽT] Iranas ir Rusija užpuolė JAV karinę bazę: skelbiama, kas nutiko  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šeštadienio, kovo 25 d., naktį buvo atakuotos JAV karinės bazės, esančios netoli „Konoko“ naftos ir dujų telkinio, saugomo amerikiečių karių Sirijos šiaurėje. Smūgis buvo įvykdytas naudojant Sirijos armijos artileriją ir Irano dronus.

Libano leidinys „Al-Akhbar“ skelbia detales. Teheranas ir Maskva, kaip paaiškėjo, čia taip pat dirba kartu. Pasak minėtos žiniasklaidos, palaikančios Basharo al-Assado režimą, Rusijos Federacijos ir Irano pajėgos dirba nedeklaruojamų veiksmų koordinavimo rėmuose, siekdamos priversti amerikiečius palikti savo bazes šiaurėje ir į rytus nuo SAR. Ir jie tai pateikia kaip „vieningą sirų pasipriešinimą“.

Leidinys pažymi, kad naujausia atakų serija prieš JAV bazes Sirijoje prasidėjo nuo Rusijos karinės aviacijos „stebėjimo“ skrydžių. Rusijos lėktuvai daugiau nei 20 kartų įsiveržė į oro erdvę virš Amerikos karinės bazės „Al-Tanf“. Vėliau proiranietiškos pajėgos ten paleido raketas ir dronus-kamikadzes. Tuo pat metu Rusijos naikintuvai buvo danguje ir koordinavo smūgius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(49)
(188)
(-139)

Komentarai ()