Tiesiog nerealu, ką Rusija gabena geležinkeliu į karą: „niekaip nesuprantu, kam to prireikė“ (Foto)  ()

Rusijoje pastebėtas traukiniu į frontą gabenamas 1945 m. gamybos tankas IS-3 su 122 mm pabūklu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sovietų gamybos tankai IS-3 buvo gabenami Rusijos geležinkeliais, tačiau nežinoma, ar jie buvo ištraukti iš saugyklos. Apie tai kovo 28 d. pranešė karo stebėtojas Oleksandras Kovalenko.

Jis ragino neskubėti daryti išvadų. Viešoje prieigoje paskelbta nuotrauka dar nepatvirtina išėmimo iš saugyklos fakto. Ekspertas nesupranta, kam vėl naudoti Antrojo pasaulinio karo techniką, jei T-62 ir T-54/55 atsargos dar neišsemtos.

„Dėl 122 mm pabūklo ugnies potencialo?“,  – svarsto specialistas.

Grupės „Informacinis pasipriešinimas“ stebėtojas pastebėjo, kad 1945 m. pagamintas IS-3 turėjo 122 mm pabūklą D-25T. Jo efektyvusis nuotolis buvo iki 1 km. Jis abejojo, ar Rusijos sandėliuose ir sandėliavimo centruose galima rasti šaudmenų tokiai įrangai.

 

Jis pažymėjo, kad patvirtinus IS-3 išmėmimą iš saugyklų, jam nebus lengva paaiškinti šią situaciją. Kaip paaiškino Kovalenko, jis bandys analizuoti situaciją be didesnio sarkazmo.

Sovietinio sunkiojo tanko IS-3 serijinė gamyba buvo pradėta paskutinėmis Antrojo pasaulinio karo dienomis. Pirmoji eksperimentinė šio tanko partija iš gamyklos iškeliavo 1945 metų gegužę. Tankas IS-3 buvo gaminamas iki 1946 m. ​​vidurio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(7)
(26)

Komentarai ()