[ŽT] Orbanui nusiųsta „Juodoji žymė“. Kas nutiko? (Foto)  ()

Rusijos Federacija įtraukė Vengriją į „nedraugiškų šalių“ sąrašą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-03-31 [ŽT] Orbanui nusiųsta „Juodoji žymė“. Kas nutiko? (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacija nusprendė įtraukti Vengriją į „nedraugiškų šalių“ sąrašą, praneša „Telegram“ kanalas „Ukraina 365“, remdamasis Rusijos ambasadoriaus Vengrijoje Jevgenijaus Stanislavovo pareiškimu.

Iš pirmo žvilgsnio šis veiksmas netikėtas, nes Vengrijos vadovybė ir asmeniškai Viktoras Orbanas pastaraisiais metais visais įmanomais būdais bandė flirtuoti su Maskva ir tuo pačiu pasinaudoti visomis Europos Sąjungos jiems suteiktomis galimybėmis.

Tačiau po plataus masto Rusijos Federacijos karių invazijos į Ukrainą ir karo perėjimo į užsitęsusią fazę atėjo laikas nuspręsti, kurią pusę rinktis. Ir Vengrijos vadovybė pamažu pradėjo tolti nuo Kremliaus, o iš ten iškart sulaukė reakcijos.

 

Kaip priežastį įtraukti Vengriją į nedraugiškų valstybių sąrašą Jevgenijus Stanislavovas įvardijo dalyvavimą visose Europos sankcijose. Be to, Maskva pagrasino Budapeštui atsakomosiomis priemonėmis.

„Vengrija pasirašė po visais Briuselio antirusiškų sankcijų paketais ir yra priversta griežtai jų laikytis, todėl yra priskiriama prie Rusijos Federacijai nedraugiškų šalių“, – pabrėžė Rusijos ambasadorius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(142)
(4)
(138)

Komentarai ()