Godzila oficialiai dabar yra vandenyno dugne prie Japonijos krantų – kas vyksta? (Foto)  ()

Dabar oficialiai Žemėje tikrai bus Godzila – bet ne tokia, kokią įsivaizduojate.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didelis povandeninių kalnagūbrių kompleksas pagaliau gavo oficialų pavadinimą. Jis buvo pavadintas garsiosios japonų pabaisos Godzilos vardu, rašo „IFLScience“.

Godzila dabar oficialiai slepiasi Ramiojo vandenyno dugne prie Japonijos krantų. Bet tai ne žinomas monstras, o didžiulis geologinis povandeninis objektas. Šis povandeninių kalnagūbrių kompleksas, vadinamas vandenyno plutos kompleksu arba megamulijonu, dabar turi Japonijos monstro vardą.

Šis pavadinimas patvirtintas tarptautinėje konferencijoje, kurią organizavo Tarptautinė hidrografijos organizacija ir UNESCO Tarpvyriausybinė okeanografijos komisija.

Godzilos megamulijonas pirmą kartą buvo atrastas 2001 m. ir yra maždaug 600 kilometrų į pietryčius nuo piečiausios Japonijos salos Okinotori, Filipinų jūroje. Tai yra didžiulis kalnagūbrių kompleksas, susidaręs dėl jūros dugno tempimo, dėl kurio vandenyno vidurio gūbriai palaipsniui juda ir auga, formuodami naują vandenyno plutą.

 

 

Ši geologinė jūros dugno ypatybė yra didžiausias žinomas toks kompleksas pasaulyje, ištįsusi apie 125 kilometrus ir siekianti 55 kilometrų plotį.

Šis pavadinimas dabar bus nurodomas visuose oficialiuose dokumentuose, žemėlapiuose ir moksliniuose darbuose. Remiantis mokslininkų pareiškimu, šis geologinis darinys yra padalintas į dalis, pavadintas skirtingų Godzilos kūno dalių, tokių kaip galva, kaklas, letenos ir uodega, vardais.

Kad povandeniniams kalnagūbriams būtų suteiktas naujas pavadinimas, mokslininkai turėjo gauti leidimą naudoti pavadinimą iš „Toho Co.“, kuriai priklauso „Godzilla“ franšizės teisės.

Japonijos kino gamybos milžinė pritarė šiam sprendimui ir pranešime pažymėjo, kad tai jam buvo didelė garbė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(3)
(7)

Komentarai ()