Netikėtai užpuolė „rusų stovyklą“, įvyko tikros „Wagner“ skerdynės: daugybė žuvusių ir sužeistų (Video)  ()

Iš pradžių samdinius užpuolė trys automobiliai su sprogmenimis, o vėliau – sukilėlių gyvoji jėga. Teigiama, kad „Wagner“ neteko iki 100 žuvusių ir sužeistų karių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Malyje džihadistai užpuolė „rusų stovyklą“, kuri greičiausiai priklauso „Wagner“ samdiniams. Apie tai balandžio 22 dieną pranešė leidinys „Express“.

Du vietos pareigūnai žurnalistams sakė, kad žuvo mažiausiai 29 samdiniai. Dėl išpuolio kaltinami „Al Qaeda“ ir jos filialai Malyje. Išpuolis įvyko centrinėje Malio dalyje esančiame Sevarės mieste. Taip pat vietos žiniasklaida rašo apie daugiau nei 60 sužeistųjų, kurie buvo nuvežti į ligoninę už 12 km nuo samdinių bazės.

 

Išpuolis buvo nukreiptas į bazę ir vietinį oro uostą, kurį kovotojai laikė „rusų stovyklos“ dalimi. „Wagner“ samdiniai bendradarbiauja su Malio chunta kovoje džihadistais. Be rusų „vagneriečių“ buvo apšaudyti Senegalo kariai iš JT stabilizavimo misijos Malyje. Jie bandė deeskaluoti situaciją.

 

Kitas šaltinis leidiniui sakė, kad sukilėliai pradėjo ataką 5.30 val. vietos laiku. Prieš pradėdami puolimą, jie panaudojo tris automobilius su sprogmenimis. Iš viso pasigirdo 4 sprogimai. Priduriama, kad Senegalo kovotojai nenukentėjo ir taip pat padėjo sulėtinti džihadistų judėjimą.

Kovos tarp sukilėlių ir chuntos Malyje tęsiasi kelis mėnesius. Prancūzija turėjo karinį kontingentą Afrikos šalyje, tačiau chunta privertė išvesti visus karius ir „vagneriečiai“ iš esmės įgijo šalies kontrolę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(52)
(3)
(49)

Komentarai ()