„Tai bus trečias didžiulis smūgis Vakarams“. Skelbiama apie įvykį, kuris pakeis pasaulį (Video)  ()

„Svarbiausia išvada – jei kas nors mano, kad Kinija kažkuo yra geresnė už rusus, tai jis labai klysta. Nėra gerų tironų.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo ekspertas Petro Černikas telefonu išsakė savo nuomonę apie Xi Jinpingo ir Volodymyro Zelenskio dialogą, teigdamas, kad tai svarbus diplomatinis žingsnis. Kartu patyręs kariškis pabrėžė, kad Kinijos pozicija dėl karo Ukrainoje yra gana nedviprasmiška: jiems naudinga, kad konfliktas būtų įšaldytas, nes taip KLR valdžia nugalės Vakarus, to nuolatos siekia.

Černiko interviu „24 kanalui“ galima žiūrėti „YouTube“.

„Negaliu pasakyti, ar Xi Jinpingas skambutis mūsų prezidentui reikalingas, ar ne, nes tai labai sudėtingas klausimas. Turime su jais palaikyti dialogą – tai aišku. Ar gali hegemonas paveikti Rusiją? Tikrai, taip. Ar jis tai padarys?Manu, kad ne. Kinija padarys viską, kad Rusija nepralaimėtų, nes tai bus pralaimėjimas ir jiems“, – Kinijos vadovo skambutį Ukrainos prezidentui komentavo karo ekspertas.

Černikas taip pat atskleidė Kinijos poziciją dėl Ukrainos ir Rusijos karo: „Mano nuomone, labiausiai kinai šiame kare nori, kad jis būtų įšaldytas.  Kodėl? Jei taip nutiks, tai bus trečias didžiulis smūgis Vakarams. Du didelius smūgius iš Kinijos jie jau patyrė - tai yra covidas, nes tai buvo ne kas kita, kaip ginklas, o kinai jį sukūrė (tai mano asmeninė pozicija). O antrasis -  persų ir Saudo Arabijos susitaikymas. Tai pasaulinis istorinis įvykis, kurį pasiekė Kinija. Ji metė iššūkį pasaulio demokratijai. Kyla klausimas, kaip demokratija gali konsoliduoti savo jėgas ir atsakyti į šį iššūkį“.

 

„Svarbiausia išvada – jei kas nors mano, kad Kinija kažkuo yra geresnė už rusus, tai jis labai klysta. Nėra gerų tironų“, – reziumavo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rezervo pulkininkas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(53)
(4)
(49)

Komentarai ()