KARŠTA! Oficialiai paskelbta 20 mln. žmonių gyvybių nusinešusio košmaro pabaiga (Video)  (1)

Pasak organizacijos vadovo Tedros Ghebreyesus, per pastaruosius trejus metus ši liga nusinešė mažiausiai 20 milijonų gyvybių ir nubloškė į skurdą žmones iš viso pasaulio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) panaikino pandemijos statusą dėl ligos COVID-19. Apie tai penktadienį, gegužės 5 d., pranešė organizacijos spaudos tarnyba.

Tai rodo, kad simbolinė niokojančios koronaviruso pandemijos, su kuria pasaulis susidūrė pasauliniu mastu 2020 m., pabaiga yra arti.

Kartu PSO konstatavo, kad nors aktyvioji fazė baigėsi, liga niekur nedingo ir toliau plinta visame pasaulyje.

Remiantis statistika, tūkstančiai žmonių vis dar kas savaitę miršta nuo COVID-19.

„Su didele viltimi skelbiu, kad COVID-19 baigėsi kaip pasaulinė ekstremalioji situacija sveikatai. Tai nereiškia, kad COVID-19 nustojo kelti pasaulinę grėsmę sveikatai“, – sakė PSO generalinis direktorius Tedros Adhanomas Ghebreyesusas.

 

Pirmieji atvejai, kaip prisimena sveikatos priežiūros organizacijos vadovas, buvo užfiksuoti prieš 1221 dieną – Kinijos Uhano provincijoje.

Jau 2020 m. sausio 30 d. Tedros Ghebreyesus paskelbė tarptautinės svarbos visuomenės sveikatos ekstremalią situaciją.

 

Per pastaruosius 3 metus COVID-19 apvertė mūsų pasaulį aukštyn kojomis. PSO pranešė apie beveik 7 mln. mirčių, bet žinome, kad aukų skaičius kelis kartus didesnis – mažiausiai 20 mln.“, – rašoma pranešime.

 

Beje, Pasaulio sveikatos organizacija konstatavo, kad koronavirusas sukėlė rimtą krizę ne tik sveikatos apsaugos srityje. Tai sukėlė ekonominį sukrėtimą visame pasaulyje, nubraukė trilijonus dolerių iš BVP, sutrikdė turizmą, prekybą, uždarė tūkstančius įmonių ir „į skurdą panardino milijonus žmonių“.

Praėjusiais metais padėtis pradėjo gerėti, o vakcinacijos pagalba, kaip pažymėjo PSO, dauguma šalių grįžo į ankstesnį gyvenimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(10)
(6)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: