Tai gali būti karo lūžis. JK skelbia, kokius ginklus atsiųs į Ukrainą  ()

Kiekvienos šalies vadovai pažadėjo ir toliau teikti karinę pagalbą Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dar praėjusią savaitę JK vyriausybė paskelbė apie didelio nuotolio raketų „Storm Shadow“, skriejančių iki 300 km atstumu, perdavimą Ukrainai. O jau gegužės 15 d. paskelbta apie dronų, galinčių nukeliauti iki 200 km, perdavimą

Tai pranešė „Reuters“ žurnalistai po to, kai Ukrainos prezidentas atvyko į Londoną susitikti su JK ministru pirmininku.

Gegužės 13 d. Zelenskis lankėsi su darbo vizitu Vokietijoje ir Prancūzijoje, o gegužės 14 d. JK.

JK vyriausybės vadovas Rishi Sunakas patvirtino Londono pasirengimą perduoti Kyjivui naujus smogiamuosius dronus, galinčius skristi iki 200 km atstumu. Tikslus dronų skaičius nebuvo įvardytas, tačiau teigiama, kad iki šimto vienetų.

Sunakas taip pat žada perduoti šimtus nešiojamų oro gynybos sistemų. Šalies premjero žodžiais, visi šie ginklai artimiausią mėnesį bus perduoti Kyjivui.

 

Ukrainos prezidentas savo socialiniame tinkle paskelbė, kad jau buvo susitikęs su Sunaku. Jie diskutavo apie „galimybių tiek žemėje, tiek danguje“ išplėtimą. Ukraina ir JK derėsis tiek dalyvaujant delegacijoms, tiek akis į akį. Nuo gegužės 13 dienos Ukrainos vadovas spėjo aplankyti Italiją (įskaitant Vatikaną), Vokietiją, Prancūziją ir Britaniją.

Kiekvienos šalies vadovai pažadėjo ir toliau teikti karinę pagalbą Ukrainai, o E. Macronas pasirašė paramos Kyjivo žengimui NATO link deklaraciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(0)
(40)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()