„Bus naujas taikos planas“. Skelbiama, ką tyliai daro Kinija (Video)  ()

Politikos strategas paaiškino Kinijos specialiojo įgaliotinio vizito Ukrainoje tikslą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos ir Izraelio politikos strategas Michailas Šeitelmanas paaiškino Kinijos specialiojo įgaliotinio Li Hui vizito Ukrainoje tikslą. Pasak eksperto, diplomatas Li Hui atvyksta į Ukrainą, kad išsiaiškintų Ukrainos valdžios poziciją dėl taikos derybų su Rusija. Tada jis lankysis Lenkijoje, Prancūzijoje ir Vokietijoje, o po to šios Europos šalys kartu su Kinija pradės kurti naują planą, kaip išspręsti situaciją tarp Ukrainos ir Rusijos Federacijos.

Michailas Šeitelmanas apie tai kalbėjo interviu su Vasilijumi Golovanovu, kurį galima žiūrėti „YouTube“ kanale „Golovanov“.

„Kai bus suformuota bendra pozicija ir ateis palankesni laikai fronte, tada šią poziciją bus galima parodyti rusams. Bet ne dabar. Nenaudinga. Vasarą-rudenį jau bus galima kalbėti apie taikos derybų pradžią, kurioje Kinija bus tarpininkė“, – pažymėjo ekspertas.

 

Šeitelmanas taip pat priminė, kad Putinas atmetė 2023 metų vasario 24 dieną pasiūlytą Kinijos taikos planą. Kaip bus su kitu planu, nežinia, bet galima tvirtai pasakyti: naujoji jungtinė pozicija gali neatsižvelgti į Rusijos interesus, ir tuo pačiu gali atsižvelgti į Ukrainos interesus, pabrėžė politikos strategas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(3)
(29)

Komentarai ()