JAV aktyviai ruošiasi: kokie konfliktai gali laukti pasaulio ateityje? (Video)  ()

Dešimtmečio pabaigoje pasaulio laukia dar didesnis karas nei karas Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JK gynybos ministras Benas Wallace'as sakė, kad dešimtmečio pabaigoje pasaulio laukia dar didesnis karas nei karas Ukrainoje. Juk Rusija gali svarstyti apie smogimą infrastruktūrai Europoje, todėl NATO turėtų pradėti ruoštis.

Jungtinės Amerikos Valstijos imasi visų įmanomų priemonių ir ypač ruošiasi galimai konflikto su Kinija eskalacijai. Apie tai „24 kanalui papasakojo“ politologas Tarasas Zahorodnyi.

Jis pažymėjo, kad anglosaksams būdingas bruožas yra bet kokio scenarijaus vystymas: nuo geriausio iki blogiausio.

„Mums taip pat reikia to išmokti. Geriau ruoštis blogiausiam ir tada bus lengviau susidoroti su bloga situacija“, - kalbėjo jis.

Negalima atmesti kito didelio konflikto galimybės. Zahorodnyi daro prielaidą, kad kalbama apie konflikto su Kinija neišvengiamumą.

Dabar Kinija jau supranta, kad prasideda jos sutramdymas, bus įvestos sankcijos. Jei ekonomika pradės smukti, Kinijos vadovybei bus lengviau sutelkti gyventojus ir paaiškinti ekonomines problemas su užsienio plėtra. Visų pirma, galbūt bloke su Rusija.

Tai gali išprovokuoti blokų, kurie taps pasaulinio konflikto pagrindu, susidarymą.

 

Bet noriu visus nuraminti. Jungtinės Amerikos Valstijos tam aktyviai ruošiasi. NATO technologijos plečiamos Azijoje, nes tai vienintelis karinis-politinis aljansas pasaulyje, pademonstravęs savo gyvybingumą“, – pabrėžė politologas.

Juk nuo pat Aljanso gyvavimo pradžios 1945 m., didelių konfliktų šalių narių teritorijoje nebuvo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(2)
(32)

Komentarai ()