[ŽT] Propaganda apsiputos. Skelbiama, kas nutiko Rusijos deputatui, kai Kazachstane pateikė savo pasą  ()

K. Ž. Tokajevas ėmėsi priemonių prieš K. Zatuliną, grasinusį Rusijos invazija į Kazachstaną.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-05-22 [ŽT] Propaganda apsiputos. Skelbiama, kas nutiko Rusijos deputatui, kai Kazachstane pateikė savo pasą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos parlamento narys Konstantinas Zatulinas, pareiškęs teritorines pretenzijas Astanai po to, kai Kazachstano prezidentas Kasimas-Žomartas Tokajevas atsisakė pripažinti „DLR“ ir „LLR“, nebuvo įleistas į Kazachstano teritoriją.

Pasak Rusijos žiniasklaidos, jis Kazachstane paskelbtas nepageidaujamu asmeniu ir buvo apgręžtas, kai bandė praeiti pro pasų kontrolės zoną. Kitos detalės neatskleidžiamos. K. Zatulinas ne kartą buvo žinomas dėl savo išpuolių prieš Kazachstaną.

Taigi po to, kai K. Tokajevas praėjusią vasarą Sankt Peterburge vykusiame ekonomikos forume, dalyvaujant V. Putinui,  atsisakė pripažinti vadinamas „DLR“ ir „LLR“ kvazivalstybes, K. Zatulinas pagrasino „teritoriniais klausimais“, susijusiais su šiauriniais Kazachstano regionais. Jis taip pat skundėsi, kad Rusijos sąjungininkės santykiuose su Maskva siekia tik savo tikslų.

 

Be to, rugsėjį, komentuodamas Kazachstano bankų nutrauktą Rusijos „Mir“ kortelių galiojimą, K. Zatulinas teigė, kad ilgiausią sausumos sieną su Rusija turintis Kazachstanas „labai rizikuoja“, kai sutelkia dėmesį į Vakarų sankcijas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(72)
(0)
(72)

Komentarai ()