[ŽT] „Derybos vyko kelis mėnesius.“ Netikėta žinia. Kodėl Turkija paleido „Azov“  ()

Kaip Kyjivas ir Ankara susitarė dėl penkių „Azov“ vadų grąžinimo namo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-11 [ŽT] „Derybos vyko kelis mėnesius.“ Netikėta žinia. Kodėl Turkija paleido „Azov“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ambasadorius Turkijoje Vasilijus Bodnaras atskleidė, kaip Kyjivas ir Ankara susitarė dėl penkių „Azov“ vadų grąžinimo namo.

Primename, liepos 8-osios vakarą „Azovstal“ gamyklos gynėjai atvyko į Lvivą po daugiau nei šešių mėnesių priverstinio buvimo Turkijoje. Bodnaro teigimu, Ankara Kyjivui nekėlė jokių sąlygų, priešingai – buvo suinteresuota, kad Mariupolio gynėjai sugrįžtų. Apie tai diplomatas kalbėjo „Radio Svoboda“ eteryje.

„Jokių, kaip man žinoma, sąlygų dėl mūsų karių grąžinimo nebuvo iškelta. Priešingai, būtent toks yra Turkijos, kaip tarpininkės, pozicijos ypatumas... Jos vaidmuo yra svarbus, nes dėl šio poelgio, Turkijos, kaip pasaulinės žaidėjos, pozicija kyla“, – pažymėjo jis.

Bodnaras pabrėžė, kad „azoviečių“ sugrįžimas yra ne tik „malonus gestas Ukrainai“, visų pirma, tai Ankaros pozicijų stiprinimas bendraujant su Maskva.

 

Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad atitinkamos derybos tarp šalių vyriausybių tęsėsi keletą mėnesių. „Įsitraukė visas diplomatinis prezidento Zelenskio avangardas“, – sakė ambasadorius.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(70)
(1)
(69)

Komentarai ()