YouTuberis sėkmingai užbaigia plokščiažemininko mestą 100 000$iššūkį, plokščiažemininkas atsisako mokėti (Video)  (2)

YouTuberis iš Australijos Wolfie6020 savo kanale pateikia daugybę priežasčių, kodėl plokščios Žemės koncepcija yra nesąmonė. Akivaizdu, faktinės informacijos pateikimas internete neišvengiamai pritraukia keisčiausiais dalykais tikinčius žmones.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tad, kolega YouTuberis Flat Out Hero metė iššūkį Wolfie6020. Jis turėjo įrodyti, kad galima nuskristi iš taško A į tašką B, paskui į tašką C, ir grįžti atgal į tašką A, kai atstumas tarp taškų vienodas, o kiekviename taške daromas 90 laipsnių posūkis. Iššūkio atlikimas buvo įvertintas 100 000 dolerių.

„Tai neįmanoma, bet nesakykite apvaliažemininkams! Tai paskutinė vinis į kamuolinės Žemės karstą, ir džiaugiuosi ją įkalęs!!!“ – dėstė Flat Out Hero savo pasipūtėliškame komentare.

Tokios figūros nupiešti euklidinėje plokštumoje neįmanoma, nes tokio lygiašonio trikampio, kokį aprašė plokščiažemininkai, kampai negali būti didesni (ar mažesni), nei 60 laipsnių. Bet ant sferos paviršiaus tokia figūra nesunkiai nubrėžiama.

Kadangi negrėsė nieko prarasti, o laimėti buvo galima 100 000$, Wolfie6020 iššūkį priėmė ir spalio pabaigoje pasidalino savo skrydžio plano video:

Video lig šiol buvo peržiūrėtas daugiau, nei 5,7 milijonus kartų. Skrydis driekiasi iš Galapagų į Gvinėjos įlanką Afrikoje, tuomet iki pat Šiaurės ašigalio, ir atgal į Galapagus. Kiekvienos atkarpos ilgis yra apie 10 000 kilometrų (6215 mylių) ar maždaug ketvirtadalis ekvatoriaus ilgio.

 

 

Vaizdo įraše Woflie6020 iš pradžių išvardino Flat Out Hero iškeltas iššūkio sąlygas ir apibendrino: „Mr Flat Out Hero, į jūsų iššūkį buvo atsakyta. Jūsų išdėstyti reikalavimai buvo išpildyti! Dabar metas garbingai įvykdyti savo iššūkio dalį ir sumokėti man 100 000$. Pusę jų planuoju pervesti Westmead Vaikų ligoninei, o kitą pusę prizo pinigų panaudoti konkursams šiame kanale. Tad, pažiūrėsime, ar garbingai laikysitės žodžio ir tęsėsite duotą pažadą!“

 

Flat Out Hero atsakė į video priekaištaudamas, kad buvo naudojamas skaitmeninis, o ne senamadiškas popierinis skrydžio planas. Tada Wolfie6020 pademonstravo, kad rezultatas būtų toks pats, į ką Flat Out Hero atsakė, kad toks maršrutas išties buvo nubrėžtas, bet teigė, kad jo nuskristi neįmanoma.

 

Komentatoriai kaltino plokščiažemininką keičiant sąlygas ir kad jis neturi pinigų sumokėti pažadą. Pasakojimo moralas – nesilažinkite, jei neturite nei faktų nei pinigų.


iflscience.com




(20)
(3)
(17)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: