Netikėti įvykiai. P. Korėjos prezidentas paskelbė ultimatumą Rusijai  ()

Pietų Korėjos prezidentas perspėjo Rusiją ir Šiaurės Korėją apie ginklų sandorio pasekmes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pietų Korėjos prezidentas Yoon Suk Yeol perspėjo Rusiją ir Šiaurės Korėją nesudaryti ginklų sandorių ir perspėjo apie pasekmes.

JT Generalinėje Asamblėjoje jis pareiškė, kad karinis šalių bendradarbiavimas taps rimta problema, nes jei KLDR gaus informacijos ir technologijų, tai bus tiesioginė provokacija, kelianti grėsmę Ukrainos ir Pietų Korėjos taikai ir saugumui, skelbia „Bloomberg“.

„Mes kartu su savo sąjungininkais ir partneriais neliksime abejingi“, – sakė jis.

Anot jo, Seulas „nestovės rankas sudėjęs“.

Yoon sakė, kad jei KLDR mainais už įprastinę Rusijos karinę paramą įsigis informacijos ir technologijų, reikalingų išplėsti savo masinio naikinimo ginklų pajėgumus, tai „bus tiesioginė provokacija, kelianti grėsmę ne tik Ukrainos, bet ir Pietų Korėjos Respublikos taikai ir saugumui“.

Vašingtonas jau kelis mėnesius kaltina Kim Jong Uną tiekiant ginklus ir amuniciją Putinui, įskaitant sviedinių ir raketų siuntimą. Nors JAV teigia, kad ginklai greičiausiai nepakeis mūšio lauko, jie padeda bombarduoti Ukrainą, o pardavimai suteikia Šiaurės Korėjai naują pajamų šaltinį nuo didelės pasaulinės prekybos izoliuotai ekonomikai.

 

Anksčiau Pietų Korėjos prezidento atstovas sakė, kad Šiaurės Korėjos ginklus Rusija jau seniai naudojo prieš Ukrainą.

Pietų Korėjos vyriausybės politika draudžia teikti pagalbą kariaujančioms šalims. Tačiau pagal sukurtą schemą JAV perka artilerijos sviedinius iš Korėjos, o vėliau siunčia juos į Ukrainą.

Pietų ir Šiaurės Korėjos santykiai yra vieni įtempčiausių pasaulyje. Abi Korėjos yra suskirstytos į dvi atskiras šalis, turinčias skirtingas politines, ekonomines ir socialines sistemas. Šiaurės Korėja yra totalitarinė valstybė, valdoma Kimų dinastijos. Pietų Korėja yra demokratinė valstybė su rinkos ekonomika.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(149)
(1)
(148)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()