„Jei turite raudoną automobilį.“ Ką apie vairuotoją sako jo automobilio spalva  ()

Psichologė paaiškino, ką apie vairuotoją sako jo automobilio spalva.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugelis vairuotojų mėgsta manyti, kad jų automobilis tam tikru būdu atspindi jų asmenybę, ir jie yra pasirengę išleisti daug pinigų, kad pritaikytų automobilį sau.

Automobilių gamintojų ir prekybininkų draugijos duomenimis, pilka yra populiariausia naujų automobilių spalva, o spalvų psichologė Suzy Chiazzari teigia, kad pilką spalvą renkasi praktiški ir pragmatiški žmonės, praneša „The Sun“.

„Pilkos spalvos automobilių vairuotojai yra atsargesni ir nebūtinai nori išsiskirti iš minios“, – sako psichologė.

Anot jos, pilki automobiliai puikiai atlieka savo darbą, nes yra praktiški ir patikimi bet kokiomis oro sąlygomis. Jie sugeba gerai paslėpti nešvarumus. Pilkus automobilius renkasi tie žmonės, kurie teikia pirmenybę funkcionalumui.

„Trumpai tariant, jei esate pilkos spalvos automobilio savininkas, esate blaivus, racionalus ir pragmatiškas“, – sako Chiazzari.

Tačiau kalbant apie naudotus automobilius, dauguma pirkėjų ieško juodų automobilių.

Dar viena populiari automobilių spalva – balta, psichologės teigimu, labiausiai žinoma dėl savo švaros. Baltų automobilių savininkai yra organizuoti ir žvelgiantys į priekį.

Balta tapo trečia pagal populiarumą naujų automobilių spalva 2022 m. Tačiau atrodo, kad šios spalvos populiarumas mažėja – per pastaruosius 12 mėnesių pardavimai sumažėjo 4,8 %.

 

Kita populiari spalva yra raudona. Chiazzari pažymi, kad šios spalvos automobilių vairuotojai dažniausiai labiau pasitiki savimi nei juodų, pilkų ar baltų automobilių vairuotojai, tačiau jie vis tiek mėgsta išlikti saugūs.

„Jei turite raudoną automobilį, tikrai greitai reaguosite. Esate pasitikintis vairuotojas, nebijantis būti visų akivaizdoje. Esate dinamiškas, mėgstate nuotykius ir stiprias emocijas, esate maištingos dvasios. Tačiau suprantate, kaip svarbu vairuojant būti saugiam“, – aiškina psichologė.

Ji taip pat pridūrė, kad geltonų ir oranžinių automobilių savininkai dažniausiai yra ekstravertai, kuriems patinka vairuoti ir pamatyti naujas vietas keliuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(8)
(0)

Komentarai ()