Niekad neatspėtumėte. Kam reikalinga išpjova kanceliarinio peiliuko ašmenyse  (2)

Kiekvienam bent kartą gyvenime teko susidurti su kanceliariniais peiliais. Ar kada susimąstėte, kam skirta jų ašmenų įpjova?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Yra daug įdomių paaiškinimų, kodėl reikalinga ši įpjova ant peilio ašmenų. Kai kurie mano, kad tai rodo vartotojui, kad niekas anksčiau nenaudojo šios priemonės. Versija gan abejotina, nes visi komplekte esantys peiliukai vienodi.

Kitas variantas, kurį dažnai galima išgirsti tarp vartotojų, yra susijęs su tuo, kad tokiu peiliuku galima pjauti plyteles. Tačiau viskas yra daug paprasčiau.

Profesionalių elektrikų teigimu, iš tikrųjų ši maža įpjova ant peilio reikalinga norint nuimti nuo elektros laido izoliaciją, jei po ranka nėra specialaus įrankio (nuėmiklio). Tokios replės vadinamos nuimtuvais, kurios padeda greitai, kokybiškai ir be problemų pašalinti izoliaciją nuo bet kokio laido.

Profesionalai dažnai savo rinkinyje turi keletą skirtingų nuėmiklių. Tačiau amatininkai mėgėjai tokio įrankio gali ir nerasti. Todėl, kad būtų patogiau naudoti kanceliarinį peilį laidams valyti, gamintojai nusprendė tokį pjūvį pridėti prie ašmenų.

 

Kaip tai veikia? Viskas gana paprasta. Pirma, jums reikia padaryti nedidelį apskritą pjūvį su ašmenimis. Tada ant laido uždėkite peilio išpjovą ir apsukite. Įpjova neleis nupjauti laidų, tačiau svarbu nespausti per stipriai.

Šis metodas puikiai veikia su buitine instaliacija, kuriai būdingas mažas storis. Tačiau su per plonais ar storais laidais tokios manipuliacijos yra sunkesnės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(7)
(11)

Komentarai (2)