Trys džiovinti vaisiai, kurie padės sumažinti kraujospūdį ir numalšinti alkį  ()

Džiovinti vaisiai – ne tik skanus, bet ir sveikas produktas, galintis padėti sumažinti kraujospūdį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kraujospūdis – tai jėga, kuria kraujas spaudžia kraujagyslių sieneles. Jei jis yra per didelis, gali sukelti rimtų komplikacijų, tokių kaip širdies priepuolis, insultas ar inkstų nepakankamumas.

Todėl svarbu kontroliuoti kraujospūdį ir palaikyti normalų jo lygį. Vienas iš veiksnių, turinčių įtakos kraujospūdžiui, yra natrio ir kalio kiekis organizme. Natris sulaiko vandenį audiniuose ir padidina kraujo tūrį, o tai padidina spaudimą kraujagyslėms. Kalis pašalina natrį iš organizmo ir atpalaiduoja kraujagyslių sieneles, o tai padeda sumažinti kraujospūdį. Todėl rekomenduojama mažinti suvartojamos druskos kiekį ir daugiau vartoti maisto, kuriame gausu kalio, rašo „express.co.uk“.

Džiovinti vaisiai yra vienas iš tokių produktų. Juose yra daug kalio, taip pat kitų naudingų medžiagų, tokių kaip vitaminai, mineralai, antioksidantai ir skaidulos.

Džiovinti vaisiai taip pat padeda gerinti virškinimą, valo žarnyną ir apsaugo nuo vidurių užkietėjimo. Iš džiovintų vaisių išsiskiria razinos, džiovinti abrikosai ir slyvos. Juose yra didžiausias kalio kiekis 100 gramų produkto: atitinkamai 749 mg, 1162 mg ir 732 mg. Palyginimui, banane yra tik 358 mg kalio 100 gramų. Be to, šie džiovinti vaisiai yra saldaus skonio ir gerai malšina alkį. Norint gauti naudos iš džiovintų vaisių, rekomenduojama juos vartoti reguliariai, bet saikingai.

 

Jų galite dėti į košes, jauslius, jogurtą ar salotas. Taip pat galite juos užplikyti verdančiu vandeniu ir gerti užpilą arba valgyti džiovintus. Tačiau reikia būti atsargiems su džiovintais vaisiais, į kuriuos pridėta cukraus ar konservantų. Geriau rinktis natūralius arba ekologiškus džiovintus vaisius be cheminio apdorojimo. 

Džiovinti vaisiai – paprastas ir skanus būdas palaikyti sveikatą ir sumažinti kraujospūdį. Įtraukite juos į savo racioną ir mėgaukitės jų naudingomis savybėmis!

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Vigmantas Balevičius
(16)
(0)
(16)

Komentarai ()

Susijusios žymos: