Apie tai niekas nekalba. Svorio metimo paslaptis Nr. 1  (1)

Gydytojas atskleidė svorio metimo paslaptį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak medicinos mokslų daktaro, chirurgo Nikhilesh R. Sekhar, svorio metimo paslaptis Nr. 1, apie kurią niekas nekalba, yra nuoseklumas. Pasak gydytojo, niekas apie tai nekalba, nes „tai nuobodu“.

„Tai nėra kažkas įdomaus, ką būtų galima skelbti socialiniuose tinkluose. Jūsų sekamos įžymybės neskatina nuoseklumo. Tačiau nuoseklumas reiškia, kad kasdien reikia valgyti šiek tiek mažiau ir šiek tiek daugiau judėti“, – pažymėjo ekspertas.

Jis pridūrė, kad nuoseklumas reiškia valgyti sveiką maistą kiekvieną dieną, o ne pasninkauti dieną ir, pavyzdžiui, valgyti naktį, nes jaučiatės alkanas.

„Nuoseklumas – tai mankštos plano kūrimas, kurio gali laikytis kasdien... Nuoseklumas yra raktas į lieknėjimą ir sveiką gyvenimo būdą“, – sakė gydytojas.

Kaip lieknėti namų sąlygomis?

Mitybos specialistė Liudmila Gončarova teigia, kad namuose antsvorio greitai atsikratyti galima paprastu būdu – pradėti reguliariai gerti vandenį.

 

Specialistė pataria likus 20-30 minučių iki valgio išgerti dvi stiklines vandens. Vanduo, geriamas prieš maistą, palengvina maistinių medžiagų virškinimą. Be to, vanduo gali sukurti sotumo jausmą.

Po valgio negerkite bent valandą, kad tai, ką suvartojote, būtų gerai suvirškinta.

Mitybos specialistė pridūrė, kad vandenį reikėtų gerti mažais gurkšneliais praėjus valandai po valgio. Kitas valgymas turėtų būti suplanuotas po 4-5 valandų.

Ekspertė pabrėžė, kad per mėnesį numesti 3-5 kilogramus svorio laikoma sveika.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(9)
(23)

Komentarai (1)