Astronautai kai ką pametė iš TKS. Dabar tai galite pastebėti net su paprastais žiūronais (Video)  ()

„Orbitinė nelaimė“ įvyko praėjusią savaitę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot „EarthSky“, orbitoje šiuo metu plūduriuoja netyčia pamestas įrankių krepšys – ir yra didelė tikimybė, kad jį pastebėsite iš Žemės.

„Orbitinė nelaimė“ įvyko praėjusią savaitę, kai NASA astronautai Jasminas Moghbeli ir Loral O'Hara išėjo į atvirą kosmosą iš Tarptautinės kosminės stoties. Jie buvo pasirengę atlikti gana įprastinę priežiūrą, o pora sėkmingai pakeitė saulės kolektorių masyvo guolių mazgą.

Tačiau ne viskas klostėsi pagal planą ir kažkaip pasimetė įrankių krepšys, atsitiktinai išplaukęs iš astronautų pasiekiamumo zonos į orbitą ir nutolo nuo TKS.

Dabar, Žemės orbitoje, įrankių krepšys buvo įtrauktas į katalogą kaip +6-ojo dydžio objektas, o tai reiškia, kad jei galite matyti TKS, tuomet turėtumėte matyti ir įrankių krepšį.

 

Esant tokiam dydžiui, jis yra šiek tiek žemiau matomumo plika akimi ribos, pasak „EarthSky“, todėl norint pamatyti, pakaktų net ir paprasto žiūrono ar mažo galingumo teleskopo – jei leis oras ir Saulė šviesa.

Ir progų tai padaryti bus daug, nes įrankių krepšys aplink Žemę turėtų suktis kelis mėnesius. Nors dabar tai yra kosminis šlamštas, NASA teigia, kad jis nekels pavojaus TKS ar žemiau esantiems palydovams. Kai vis giliau pateks į atmosferą, įrankių krepšys turėtų visiškai sudegti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Vigmantas Balevičius
(13)
(5)
(8)

Komentarai ()

Susijusios žymos: