Gimstamumo skatinimas Pietų Korėjoje: masiniai akli pasimatymai  ()

Pietų Korėjos Seongnamo miesto valdžia surengė masinius aklus pasimatymus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vyriausybė tikisi, kad poros, kurios gali susiburti šiame susitikime, vėliau susilauks vaikų, rašo „Reuters“.

Anot organizatorių, renginio tikslas – padidinti gimstamumą šalyje, nes santuokos populiarumas ir entuziazmas tėvystei smarkiai sumažėjo. Į renginį užsiregistravo tūkstančiai dalyvių nuo 20 iki 30 metų amžiaus.

Masinio aklojo pasimatymo metu santykių treneris vadovavo renginiui ir vedė varžybas bei žaidimus. Be kita ko, buvo vaišinama raudonuoju vynu, saldainiais, taip pat buvo teikiamos nemokamos vizažisčių ir redaktorių, kurios galėjo patikrinti dalyvių kilmę, paslaugos.

36 metų Li Yu-mi, dirbanti miesto valdžioje, sakė, jog jai teko tris kartus pateikti paraišką, kad pagaliau galėtų dalyvauti renginyje. „Nesitikėjau, kad bus tokia konkurencija“, – pridūrė ji.

Po penkių varžybų turų 198 iš 460 žmonių išvyko iš renginio kaip „poros“, tarpusavyje apsikeitę kontaktiniais duomenimis.

Pietų Korėjos gimstamumas praėjusiais metais nukrito iki rekordiškai žemo lygio, po to, kai šalyje ir anksčiau buvo žemiausias gimstamumas pasaulyje.

Seulo universiteto Socialinės gerovės katedros profesorius Jeong Jae-hoonas sakė, kad buvo „kvaila“ tikėtis, kad dėl šių aklųjų pasimatymų padidės gimstamumas. „Valdžios institucijos turi išleisti daugiau pinigų tiesiogiai nėštumui, gimdymui ir vaikų auginimui remti, kad tai būtų vadinama gimstamumo didinimo politika“, – sakė J. Jae-hoonas.

 

Seongnamo meras Shin Sang-jin pažymėjo, kad teigiamų požiūrių apie santuoką skleidimas galiausiai padės padidinti gimstamumą, ir pabrėžė, kad aklieji pasimatymai yra tik viena iš daugelio strategijų, kurias jo miestas taikė gimstamumui didinti.

„Žemi gimstamumo rodikliai negali būti išspręsti taikant vieną politiką“, - sakė Shin. „Taip pat miesto darbas – sukurti tokią aplinką, kad susituokti norintys žmonės susirastų savo partnerius.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(3)
(12)

Komentarai ()

Susijusios žymos: