Nereali SBU operacija! Rusijoje susprogdintas geležinkelio tunelis, vedantis į Kiniją. Kas vyksta (Foto, Video)  ()

Važiuojant prekiniam traukiniui, suveikė keturi sprogstamieji užtaisai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-11-30 Nereali SBU operacija! Rusijoje susprogdintas geležinkelio tunelis, vedantis į Kiniją. Kas vyksta (Foto, Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sėkminga specialioji SBU operacija paralyžiavo vienintelį geležinkelį, jungiantį Rusijos Federaciją su Kinija, teigia „Focus“ šaltiniai.

Skelbiama, kad lapkričio 30-osios naktį Buriatijoje, Baikalo-Amūro magistralėje, nugriaudėjo sprogimas. Dėl to buvo paralyžiuotas vienintelis geležinkelio susisiekimas tarp Rusijos ir Kinijos, „Focus“ sakė su situacija susipažinę šaltiniai.

Nepaprastas įvykis įvyko Severomuisko tunelyje. Važiuojant prekiniam traukiniui suveikė 4 sprogstamieji užtaisai.

 

Rusijos Federacijos geležinkelio koridorius taip pat buvo naudojamas kariniam tiekimui, tačiau dabar jis neveikia. Šiuo metu įvykio vietoje dirba FSB pareigūnai, o geležinkelio darbuotojai nesėkmingai bando sumažinti atakos pasekmes.

 

Šaltiniai pabrėžia, kad detonacija buvo dar viena sėkminga specialioji SBU operacija, nors pati specialioji tarnyba to, kas įvyko, oficialiai nekomentuoja.

„SBU ir toliau palaiko rusus nuolatinėje įtampoje“, – apibendrino šaltiniai.

Severomuisko tunelis pavadintas pagal Šiaurės Mujos kalnagūbrį, kurį ir kerta. Ilgis – 15 343 m. Tai ilgiausias geležinkelio tunelis Rusijoje ir vienas ilgiausių pasaulyje. Šio tunelio statybos truko net 23 metus – jis atidarytas 2003 m. gruodžio 5 d.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(128)
(1)
(127)

Komentarai ()