[ŽT] Tiesioginis pavojus žmonėms. Aptikta paslaptinga „zombių liga“  ()

Nuo jos nėra nei vaistų, nei vakcinos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiaurės Amerika perspėjo apie galimą rimtą grėsmę ekosistemai ir žmonių sveikatai dėl paslaptingos elnių „zombių ligos“.

Apie tai rašo „The Guardian“.

Spalio mėnesį Jeloustouno nacionaliniame parke šiaurės vakarų Vajominge nuo sekinančios lėtinės ligos mirė juodauodegis elnias. Mokslininkai nerimauja, kad ji gali išplisti ir žmonių tarpe.

Liga, kurią sukėlė prionai – nenormalūs, pernešėjų platinami patogenai – slapta plito visoje Šiaurės Amerikoje. Pirmieji susirūpinimą išreiškė keistą elnio elgesį pastebėję medžiotojai. Prionai sukelia pokyčius smegenyse ir nervų sistemoje. Gyvūnai seilėjasi, tampa apatiški, išsekę, suklumpa ir jiems būdingas „tuščias žvilgsnis“. Šie simptomai paskatino tai pavadinti „elnių-zombių“ liga. Ji plinta per elnių šeimą: elnius, briedžius ir šiaurės elnius. Liga mirtina ir nėra žinomo gydymo ar vakcinos.

 

Pasak veterinarijos gydytojo Thomaso Roffo, tai liga, turinti milžiniškų pasekmių aplinkai. Jis sakė, kad tiek federalinė vyriausybė, tiek Vajomingo valstija turi imtis agresyvių veiksmų, kad sulėtintų jo plitimą. Pasak jo, šie įspėjimai iš esmės liko nepaisyti, o dabar pasekmes matys milijonai žmonių, kurie kasmet apsilanko parke.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(5)
(3)

Komentarai ()