Netrukus kils į kosmosą. „Dream Chaser“ pasiruošęs debiutiniam startui (Video)  ()

Neseniai daugkartinio naudojimo erdvėlaivis „Dream Chaser“ pirmą kartą buvo sujungtas su krovininiu moduliu „Shooting Star“ NASA Ohajo bandymų poligone, kur buvo atlikti bandymai prieš paleidimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendrovė tikisi paleisti „Dream Chaser“ artimiausiais mėnesiais.

Dabar erdvėlaivis yra vibracijos bandymų gamykloje, kurioje imituojami mechaniniai virpesiai, kuriuos erdvėlaivis patiria paleidimo ir variklio veikimo metu.

Vibracijos bandymai bus atliekami dar kelias dienas. Sėkmingai užbaigus šiuos bandymus, „Dream Chaser“, keliaus į vakuuminę kamerą, kurios dydis leidžia sutalpinti visą raketos variklį ir raketą nešėją.

Čia ji bus išbandyta dėl slėgio ir temperatūros svyravimų, panašių į tuos, su kuriais susiduriama misijos metu.

Baigusi bandymus „Dream Chaser“ keliaus į Kenedžio kosminį centrą, kur ji bus paleista “United Launch Alliance” (ULA) raketa “Vulcan Centaur”.

Tai antrasis ULA naujosios sunkiosios raketos paleidimas; pirmasis buvo mėnuleigio „Peregrine“ paleidimas, kuris dėl degalų nuotėkio nepasiekė Mėnulio.

Pagal komercinių aprūpinimo paslaugų programą planuojami septyni krovininiai skrydžiai į Tarptautinę kosminę stotį. Jei skrydis bus sėkmingas, erdvėlaivis taps trečiuoju komerciniu kosminiu laivu, pristatančiu krovinius į TKS, po „SpaceX Dragon“ ir „Northrop Grumman Cygnus“.

 

Kaip ir „SpaceX Dragon“, „Dream Chaser“ yra daugkartinio naudojimo, priešingai nei krovininis modulis „Shooting Star“, kuris, grįždamas į Žemę, sudegs atmosferoje kartu su TKS nuolaužomis.

Bendrovė „Sierra Space“ planuoja naudoti erdvėlaivį būtent pirmosioms keturioms užsakytoms TKS aprūpinimo misijoms.

Paskutinėse trijose dalyvaus jos bendrakeleivis „Reverence“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mokslotaskas.lt
Mokslotaskas.lt
(10)
(0)
(10)

Komentarai ()