Jau 2030 m. Tai palies kiekvieną. To Lietuvoje neliks. Ką uždraudžia ES  (7)

Revoliucinis ES sprendimas. Netrukus tai palies kiekvieną ES gyventoją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europos Sąjunga (ES) paskelbė karą vienkartiniam plastikui – nuo ​​2030 metų visos pakuotės bus perdirbamos. Tai reiškia daugelio vienkartinių pakuočių pabaigą.

ES taip pat pereis prie daugkartinių pakuočių: kečupas, šampūnas viešbučiuose, iš anksto supjaustyti vaisiai prekybos centre – visi šie gaminiai ateityje turės apsieiti be plastikinių pakuočių.

Atitinkamam reglamentui trečiadienį (balandžio 24 d.) pritarė Europos Parlamentas, 476 balsavus „už“, 129 „prieš“ ir 24 susilaikius.

Nuo 2030 metų visos pakuotės bus perdirbamos – su tam tikromis išimtimis, pavyzdžiui, vaistų pakuotėmis.

Naujoji tvarka numato, kad gamintojai ir importuotojai taip pat turės užtikrinti, kad mažos apimties ir masės prekės nebūtų pakuojamos į medžiagas, kurios tampa perteklinėmis atliekomis.

Kita išimtis, daugiausia dėl prancūzų prieštaravimų, yra tradicinės medinės sūrio kamambero pakuotės, nors jos taip pat yra vienkartinės.

 

Šalys taip pat turėtų užtikrinti, kad nuo 2029 m. kiekvienais metais būtų surenkama bent 90 % vienkartinių plastikinių butelių ir skardinių per užstato grąžinimo sistemas.

Gėrimų platintojai turės užtikrinti, kad nuo 2030 m. 10 % jų produktų būtų daugkartinio naudojimo pakuotėse, nors vynui taikoma išimtis.

Vietos, parduodančios maistą išsinešti, privalės suteikti klientams galimybę atsinešti daugkartinio naudojimo puodelius ir indus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(58)
(16)
(42)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (7)