„Leidžiame jiems pailsėti.“ Drebinantis draudimas. Nuo šiol į Everestą įkopti galės ne visi  (2)

Nepalas iki šiol už 11 000 dolerių siūlė leidimus visiems, norintiems užkopti į aukščiausią pasaulio kalną.


Sraigtasparnis palieka Everesto bazinę stovyklą
Sraigtasparnis palieka Everesto bazinę stovyklą
© Daniel Oberhaus, CC BY 2.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:A_Helicopter_Leaves_Everest_Base_Camp.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepalo Aukščiausiasis Teismas įpareigojo vyriausybę apriboti leidimų kopti į Everestą skaičių. Nuosprendis buvo paskelbtas balandžio pabaigoje, tačiau apie jį paskelbta tik šią savaitę. Apie tai rašo „France24“.

Pažymima, kad peticiją su reikalavimu sumažinti kopimų į Everestą ir kitus Nepalo kalnus skaičių pateikė advokatas Deepak Bikram Mishra. Jis reagavo į visuomenės susirūpinimą Nepalo kalnais ir jo aplinka.

„Teismas įsakė apriboti alpinistų skaičių, taip pat ėmėsi priemonių išsaugoti kalno aplinką“, – sakė Mishra.

[Vokietija+Rekordinė kaina] Tik 84€ ir tokios galimybės! Fantastiškas langų valymo robotas su DI. Paskutiniai vienetai (Video, „Liectroux HCR-09“)
4618 3

Ypatingai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Nuostabios galimybės

Ribotas kiekis

Išsamiau

Teismo sprendime buvo nurodyta, kad „kalnų gamtos dvasios turi būti gerbiamos“ ir turi būti nustatytas atitinkamas maksimalus leidimų skaičius.

Nepalas iki šiol už 11 000 dolerių siūlė leidimus visiems, norintiems užkopti į Everestą – aukščiausią pasaulio viršukalnę, esančią 8 850 metrų virš jūros lygio. Pernai šalis išdavė rekordinius 478 leidimus.

2019 metais dėl alpinistų gausos ant kalno susidarė spūstis, dėl kurios jie šaltyje turėjo laukti eilėje kelias valandas. Pernai kopdami į kalną dėl spūsčių žuvo 4 žmonės.

„Per daug spaudžiame kalną ir turime duoti jam pailsėti“, – sakė Mishra.

 

Taip pat teismo sprendimas numato apribojimus naudoti sraigtasparnius, kurie anksčiau buvo naudojami alpinistams skraidinti. Dabar sraigtasparniai bus naudojami tik gelbėjimo ir paieškos operacijoms.

Nepalo alpinizmo asociacijos prezidentas Nima Nuru Sherpa sakė, kad sprendimas apriboti alpinistų skaičių turėtų būti priimtas tinkamai ištyrus ir pasikonsultavus su suinteresuotosiomis šalimis.

„Dabar neaišku, kaip tai paveiks alpinizmo pramonę. Nežinome, kuo remiantis bus nustatyti apribojimai ir kaip jie bus paskirstyti ekspedicijų organizatoriams“, – sakė Sherpa.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(2)
(9)

Komentarai (2)