Bus griežtos baudos. Ką skelbia G. Nausėda  ()

Prezidentas siūlo didinti baudas verslui už tabako gaminių prieinamumą nepilnamečiams.



© lindsayfox (Free Pixabay license) | https://pixabay.com/photos/e-cigarette-vaping-blu-cigs-blu-1301670/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prezidentas Gitanas Nausėda siūlo didinti baudas verslui už tabako gaminių, taip pat elektroninių cigarečių, pardavimą nepilnamečiams, taip pat dar labiau riboti jų prieinamumą asmenims iki 18-os metų.

Šalies vadovas pateikė Seimui tai numatančias Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo bei Administracinių nusižengimų kodekso pataisas, ketvirtadienį pranešė Prezidentūra. 

Pasak Prezidentūros, pastaruoju metu tarp jaunimo plintantis elektroninių cigarečių vartojimas bei augantis su jomis susijusių pažeidimų skaičius rodo, kad dabar galiojančios sankcijos „nedaro prevencinio poveikio ir neatgraso asmenų ir ūkio subjektų nuo šių pažeidimų“. 

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas tik nuo 7,37€! Nuo saulės įkraunamos išorinės baterijos, belaidės ausinės su LED ekranais, išmanieji judesio davikliai, belaidės pompos ir įrankiai
3247 2

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „TUERBB T-AP77“ - belaidė pompa, 150PSI

2) „Drillpro“ - 18V 280Nm suktukas, be baterijų

3) „Bakeey“ - 30000mAh išorinė baterija, įkraunama ir nuo saulės

4) „MUSTOOL MT005/MT005PRO“ - multimetras

5) „BlitzWolf BW-FYE16“ - belaidės ausinės su įspūdingu LED ekranu ir ANC

6) „SONOFF SNZB-03“ - 2 vnt., išmanieji judesio davikliai

Išsamiau

„Turime protingu santykiu imtis ir prevencijos priemonių, ir griežtesnių bausmių už kvaišalų platinimą. Narkotikai turi būti tiesiog sunkiai prieinami, o geriausia neprieinami visai“, – pranešime teigė G. Nausėda. 

Prezidentas siūlo griežtinti verslo atsakomybę už elektroninių cigarečių, o kai kuriais atvejais ir visų tabako gaminių prekybos pažeidimus bei nustatyti du ir daugiau kartų didesnes baudas. 

 

Taip pat siūloma nustatyti pažeidimų, kai įmonės už tokius netektų licencijų verstis tabako bei su jais susijusių gaminių gamyba, didmenine ar mažmenine prekyba arba būtų apribotas licencijų išdavimas.

Seimui taip pat siūloma Administracinių nusižengimų kodekse išskirti su elektroninėmis cigaretės susijusius nusižengimus, į kuriuos įtraukiami nepilnamečiai, už juos nustatyti didesnes baudas, atsisakyti įspėjimo kaip administracinės nuobaudos už tokius pažeidimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: BNS
(12)
(0)
(12)
Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama

Komentarai ()