[ŽT] „Pfizer“ turi bėdų. Šokiruojanti informacija dėl vakcinos nuo COVID-19. Kas vyksta  (1)

„Pfizer“ įtariama apgaule.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kanzaso generalinis prokuroras Krisas Kobachas pateikė ieškinį „Pfizer“, apkaltindamas ją žmonių apgaudinėjimu dėl COVID-19 vakcinos. Kaip praneša portalas „Comments“, tai praneša „Reuters“.

Kobachas teigia, kad „Pfizer“ slėpė riziką ir melavo apie savo vakcinos veiksmingumą. Ieškinyje pažymima, kad bendrovė slėpė nėštumo komplikacijų ir širdies uždegimo, susijusio su vakcina, įrodymus.

„Pfizer“ kaltinimą neigia ir vadina jį nepagrįstu. „Pfizer“ vakcinos etiketėje 2021 m. birželį buvo įrašytas įspėjimas apie miokarditą ir perikarditą. Be to, remiantis 2023 m. JAV nacionalinio sveikatos instituto išvada, COVID-19 vakcinos nėra susijusios su nėštumo komplikacijomis.

 

Generalinis prokuroras teigia, kad „Pfizer“ savo vakcinos reklamą susiejo su naujomis viruso atmainomis, tačiau formulės nepakeitė. Valstybės institucijos reikalauja nenustatytos piniginės kompensacijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(11)
(14)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)