„Helio nuotėkis. 5 variklių gedimas.“ TKS astronautus ištiko didžiulė nelaimė  ()

Astronautai TKS turėjo dirbti ne ilgiau kaip aštuonias dienas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Du NASA astronautai – Suni Williams ir Butchas Wilmore‘as – šiuo metu yra TKS po daugybės nesėkmių. Jie turėtų grįžti į Žemę po mėnesio laikotarpio. Tiksli data nežinoma, tačiau vilties jie nepraranda.

Dėl techninių problemų „Boeing“ „Starliner“ kapsulėje dviejų žmonių įgula kosmose turėjo išbūti ilgiau nei mėnesį – tokią informaciją trečiadienį pateikė agentūra AP.

Birželio 6 d. kapsulė „Starliner“ pristatė astronautus į TKS kosminę stotį kaip savo pirmojo skrydžio su igula dalį. Nuo to laiko kapsulė liko ten pritvirtinta. Pagal pirminį planą astronautai TKS turėjo dirbti ne ilgiau kaip aštuonias dienas.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Lietuvoje neregėtų kainų skaitmeniniai osciloskopai + signalo generatoriai, „Xiaomi“ elektroninės liniuotės, trimeriai, siurbliai ir kt. (Video)
4049 7

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-22/2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Hantek DSO2D15“ - skaitmeninis osciloskopas + signalo generatorius

2) „Ultenic D5“ - robotas dulkių siurblys

3) „Topshak TS-PW1“ - 18V impulsinis suktuvas su 380Nm, su baterija ir įkrovikliu

4) „Xiaomi AtuMan Q2“ - elektroninė liniuotė

5) „OnePlus Buds Pro 2“ - TWS ausinės, prisidėjo Hans Zimmer

6) 42V 13000mAh trimerio rinkinys

Išsamiau

Trečiadienį įvyko pirmoji astronautų spaudos konferencija orbitoje. Konferencijos metu astronautė Suni Williams žurnalistams sakė: „Turiu nuojautą, kad erdvėlaivis be jokių problemų pargabens mus namo“. Astronautai išreiškė viltį sugrįžti į Žemę, baigę šiuo metu vykstančius techninius bandymus. Jie taip pat pridūrė, kad dėl papildomo laiko, praleisto orbitoje, nesiskundžia ir mielai padėjo stoties įgulai.

„Starliner“ skrydžio metu buvo aptikta keletas gedimų, įskaitant helio nuotėkį ir penkių iš 28 jo variklių gedimą, dėl kurių buvo atidėtas prijungimo procesas. Tačiau NASA ir „Boeing“ inžinieriai tikina, kad avarijos atveju „Starliner“ gali grįžti į Žemę, tačiau „normaliomis sąlygomis“ pirmiausia reikia pašalinti gedimus. Iki šiol buvo užvesti keturi iš penkių sugedusių variklių.

 

Butchas Wilmore‘as, antrasis TKS astronautas, mano, kad šiuo metu veikiantys varikliai turėtų leisti grįžti atgal. „Manome, jog reikia atlikti testus, kad gautume atsakymus ir reikiamus duomenis.“

Prieš dešimtmetį NASA užsakė „Starliner“ ir „SpaceX Dragon“ kapsules gabenti astronautus iš Žemės į kosminę stotį. „SpaceX“ pirmą kartą skraidino astronautus 2020 m. Pirmasis „Boeing“ pilotuojamas skrydis buvo ne kartą atidėtas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Vigmantas Balevičius
(24)
(9)
(15)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: