Mitybos specialistai atskleidė 7 geriausias žuvies rūšis, padedančias numesti svorio ()
Žuvis yra puikus maistinių baltymų šaltinis.
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Socialiniuose tinkluose galite rasti daug patarimų, kaip tinkamai numesti svorio. Tačiau svarbiausias aspektas šiuo klausimu yra baltymai, nes jie yra svarbi žmogaus mitybos sudedamoji dalis. Todėl čia verta apsvarstyti žuvį, rašo „Eating Well“.
„Žuvis yra puikus maistinių baltymų šaltinis“, – patikino registruota dietologė Lena Bakovič.
Pasak jos, jei per dieną suvartosite pakankamai baltymų, tai padės išvengti persivalgymo, jausitės sotūs ir patenkinti.
Be to, viena iš apžvalgų parodė, kad reguliarus žuvies valgymas gali padėti žmonėms išlaikyti sveiką kūno svorį ir sumažinti liemens apimtį, sumažinti metabolinio sindromo riziką.
Todėl ekspertai įvardijo 7 geriausias žuvies rūšis, kurios padės lieknėjant.
Silkė
Ši žuvis pasižymi ryškiu skoniu ir turi daug sveikųjų riebalų.
Nedidelio tyrimo rezultatai parodė, kad dalyviai, kurie kasdien suvalgydavo silkės, numetė daugiau pilvo riebalų nei kiti.
Skumbrė
Skumbrė – dar viena ryškaus skonio riebi žuvis. Joje gausu omega-3 riebalų rūgščių.
FDA duomenimis, karališkojoje skumbrėje yra didelis gyvsidabrio kiekis, kuris gali būti pavojingas vaikams, nėščioms moterims ar krūtimi maitinantiems žmonėms.
Todėl ekspertai rekomenduoja rinktis Atlanto arba Ramiojo vandenyno skumbres, kurios yra daug mažesnės, todėl jose yra mažiau gyvsidabrio.
Upėtakiai
Upėtakiuose yra daug vitaminų ir mineralų, taip pat daugiau omega-3 nei kitose žuvyse.
Upėtakiai taip pat yra geras vitamino D šaltinis, tyrimai parodė, kad šis svarbus vitaminas gali būti svarbus sveikai medžiagų apykaitai.
Lašiša
Žinoma, kad lašiša turi daugybę širdžiai naudingų savybių, tačiau ji taip pat naudinga metant svorį.
„Preliminarūs tyrimai rodo, kad ji gali sulėtinti skrandžio išsituštinimą (dėl to ilgiau jaučiatės sotūs) ir padidinti kalorijų deginimą, todėl galbūt lengviau numesti svorio“, – pažymima straipsnyje.
Sardinės
Pasak mitybos specialistės Laurie Barrett, sardinėse dėl didelio riebalų kiekio gausu nepakeičiamųjų riebalų rūgščių.
Be to, konservuotos sardinės yra geras kalcio šaltinis.
Tunas
Konservuotas tunas yra klasikinis pietų patiekalas, nes jame gausu baltymų ir nepakeičiamųjų riebalų rūgščių.
Kalifornijos aplinkos apsaugos agentūra teigia, kad konservuotame ilgapelekio tuno konservuose gausu omega-3, tačiau juose taip pat yra daugiau gyvsidabrio.
Jei tai jums kelia nerimą, rinkitės konservuotus šviesios spalvos tunus.
Ši žuvis taip pat puikiai tinka metant svorį, nes joje gausu baltymų.
Menkės
Menkė yra švelnaus skonio žuvis, kuri puikiai tinka žmonėms, nemėgstantiems žuvies skonio.
Be to, menkėje yra daugiau jodo nei kitų rūšių žuvyse.
„Jodas yra mineralas, natūraliai randamas kai kuriuose maisto produktuose, o mūsų organizmui jo reikia skydliaukės hormonams gaminti. Skydliaukė vaidina svarbų vaidmenį medžiagų apykaitoje, todėl, norint išlaikyti sveiką svorį, ji turi tinkamai veikti“, – pabrėžiama leidinyje.