Cukinijos per naktį gali tapti nuodais. Išduoda viena detalė  ()

Maži šio toksino kiekiai paprastai nėra kenksmingi, tačiau perteklius gali sukelti apsinuodijimą. Blogiausiais atvejais gali prireikti hospitalizuoti, nes apsinuodijimas gali būti mirtinas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Cukinija – tai daržovė, kuri sėkmingai randa savo vietą ant mūsų stalo. Turtinga vertingų maistinių medžiagų, plačiai naudojama virtuvėje. Bet ar visada saugi valgyti? Cukinijos per naktį gali tapti nuodais. Pavojų išduoda viena detalė.

Patarimas: jei cukinijos skonis kartokas, jos nevalgykite! Tai reiškia, kad ji tapo nuodinga. Kartus skonis reiškia, kad cukinijoje yra susikaupusio kurkubitacino. Ši medžiaga, nors ir nelaikoma toksiška, gali sukelti rimtus virškinimo trakto simptomus, tokius kaip viduriavimas, pykinimas ir vėmimas.

Kaip pabrėžia portalas WP, cukinijos yra viena pirmųjų daržovių, kurias įtraukiame į mažylių, maždaug šešių mėnesių amžiaus, racioną. Jose gausu vitaminų A, C, K ir folio rūgšties, cukinijos gerina virškinimą, drėkina organizmą ir padeda palaikyti normalų kraujospūdį.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Puikios saulės panelės, lazeriniai nivelyrai, „Xiaomi“ orų stotelės, išmanieji laikrodžiai ir kt.
3090 3

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-31/2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Lenkijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Astrolux FSP200“ - 200W portabilios saulės panelės

2) 16 linijų lazeriniai nivelyrai su 2 baterijomis

3) „Xiaomi DUKA Atuman THmini“ - 2 vnt., drėgmės ir temperatūros matuokliai

4) „VIOLEWORKS“ - 3000W galios akumuliatorinis pjūklas su baterija ir įkrovikliu

5) „Rogbid Tank M3“ - išmanusis laikrodis

6) „FunWater SUPFR01D“ - pripučiamos SUP irklentės

Išsamiau

Be to, dėl didelio skaidulų kiekio cukinijos yra mažai kaloringos, todėl idealiai tinka vaikams, kurie pradeda atrasti naujus maisto skonius ir struktūras. Cukinijos taip pat palaiko imuninę sistemą, o jose esantis vitaminas A saugo akių sveikatą.

Nepaisant daugybės privalumų, cukinijos gali būti pavojingos. Kurkubitacino (alkaloidas, dažniausiai aptinkamas cukinijose, moliūguose, taip pat jo gali susidaryti ir agurkuose – red.) gali atsirasti cukinijose, ypač tose, kurios auginamos esant aplinkos stresui, pavyzdžiui, sausrai.

 

Ši medžiaga, nors ir nelaikoma toksiška, gali sukelti rimtus virškinimo trakto simptomus, tokius kaip viduriavimas, pykinimas ir vėmimas. Svarbiausias įspėjamasis ženklas yra kartus cukinijų skonis, kuris yra kurkubitacino buvimo ženklas.

Jei cukinijos skonis kartokas, jos nevalgykite! Tai reiškia, kad ji tapo nuodinga.

Apsinuodijimas kurkubitacinu, taip pat žinomas kaip toksiško moliūgo arba nuodingo moliūgo sindromas, atsiranda dėl natūraliai agurkinėse daržovėse esančios medžiagos.

Maži šio toksino kiekiai paprastai nėra kenksmingi, tačiau perteklius gali sukelti apsinuodijimą. Blogiausiais atvejais gali prireikti hospitalizuoti, nes apsinuodijimas gali būti mirtinas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(15)
(26)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: