Į Žemę jie turėjo grįžti birželį. NASA vis dar nežino, kada tai įvyks  ()

„Boeing“ ateityje nori naudoti „Starliner“ komerciniams skrydžiams į kosmosą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Astronautai Barry „Butch“ Wilmore'as ir Sunita „Suni“ Williams buvo pirmojo „Boeing“ gaminamo erdvėlaivio „Starliner“ bandomojo skrydžio įgula. Jų misija prasidėjo birželio 5 d. Po dienos skrydžio į Tarptautinę kosminę stotį (TKS) metu įvyko helio nuotėkis ir sugedo 5 iš 28 variklių. Prieš pat prisišvartuojant kapsulei, astronautai spėjo paleisti du iš jų. Amerikiečiai stotyje turėjo likti septynias dienas.

Ketvirtadienį spaudos konferencijoje NASA paskelbė baigusi atsarginio variklio bandymus. Jie buvo atliekami, siekiant nustatyti žalą, kuri įvyko kapsulei artėjant prie stoties. Agentūros pareigūnai mano, kad pažeisti sandarikliai yra atsakingi už helio nuotėkį ir variklio problemas, rašo CBS.

[EU+Kuponai] Pasaulinė 4G LTE išmanaus laikrodžio premjera, žibintuvėliai, išskirtinis delninis skaitmeninis osciloskopas, karšto oro gruzdintuvė ir kt. (Video)
3021 1

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-31/2024-09-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „FunWater SUPFW28A, SUPFW28C, SUPFW28D“ - pripučiamos SUP irklentės

2) „FNIRSI DSO152“ - delninis skaitmeninis osciloskopas

3) „Proscenic T21“ - 1700W, 5.5L karšto oro gruzdintuvė su APP

4) „N-One NPad Plus“ - 16+128GB, 10,4 colių 2K ekrano Android 13 planšetė

5) „Zeblaze Thor Ultra“ - premjera išmaniojo laikrodžio su 4G LTE, GPS ir kt.

6) „Astrolux EP03“ - 2050Lm žibintuvėlis

Išsamiau

„Boeing“ atstovas Markas Nappi sakė, kad komanda kitą savaitgalį atliks bandomąjį kapsulės variklių paleidimą, kol ji bus prijungta prie kosminės stoties, kad surinktų daugiau techninių duomenų. Agentūros pareigūnai pridūrė, jog šiuo metu veikia keturi iš penkių sugadintų variklių.

Tačiau vis dar nežinoma, kada nelemtos misijos įgula grįš į Žemę. NASA komercinių skrydžių programos vadovas sakė, kad agentūra dar nenustatė sugrįžimo misijos datos.

„Eisime namo, kai būsime pasiruošę“, – pasakė Steve'as Stichas. Jis pridūrė, kad tikslas yra sugrąžinti iš orbitos B. Wilmore'ą ir S. Williams „Starliner“ pagalba. Tačiau jis pripažino, kad šiuo metu analizuojama ekstremalios situacijos tikimybė.

 

 

Dviejų astronautų misiją nuo pat pradžių užklupo daugybė problemų. Numatytas „Starliner“ paleidimas buvo atšauktas du kartus. Iš pradžių dėl nešančiosios raketos gedimo, vėliau dėl helio nuotėkio. Prieš skrydį NASA informavo, kad „Starliner“ gali būti prijungtas prie TKS ne ilgiau kaip 45 dienas. Dabar 50-oji misijos diena.

„Boeing“ ateityje nori naudoti „Starliner“ komerciniams skrydžiams į kosmosą. Pagal planus pirmosios misijos vyks kitų metų vasarį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(4)
(10)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: