[ŽT] Įstrigę kosmose. NASA skelbia, kaip išgelbės astronautus (Video)  ()

Amerikiečiai stotyje turėjo likti septynias dienas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pora astronautų, kurie birželio mėnesį atvyko į Tarptautinę kosminę stotį (TKS) laivu „Boeing Starliner“, gali grįžti „SpaceX Crew Dragon“ 2025 m. vasarį, trečiadienį pranešė „Reuters“, remdamasi NASA pareiškimu.

Amerikos kosmoso agentūra paskelbė, kad šis terminas bus privalomas, jei grįžimas į Žemę laivu „Starliner“ kels pavojų astronautams.

[EU+Kuponai] Tarnaus bent 18 metų ir leis kasmet sutaupyti net 1000€! Iki 11520Wh monstrai apsaugos ir nuo dingusios elektros (Video)
5096 3

Pastarųjų savaičių ekstremalūs gamtos įvykiai Lietuvoje dar kartą įrodė, kad patys žmonės turi būti pasiruošę iššūkiams, kurie kyla dingus elektrai. Laimei, yra puikių įrenginių, kurie leis ne tik toliau gyventi įprastą gyvenimą, bet ir dar sutaupyti reikšmingas pinigų sumas.

Išsamiau

Barry „Butch“ Wilmore'as – misijos vadas  ir Sunita „Suni“ Williams pasiekė kosminę stotį birželio 6 d. Skrydžio į TKS metu nutekėjo helis ir sugedo penki iš 28 variklių. Prieš pat prisišvartuojant kapsulei, astronautai spėjo paleisti du iš jų. Amerikiečiai stotyje turėjo likti septynias dienas.

 

Prieš skrydį NASA pranešė, kad „Starliner“ gali likti prijungtas prie TKS ne ilgiau kaip 45 dienas. Pora amerikiečių astronautų dabar stotyje išbuvo 62 dienas.

Šių astronautų kelionė yra pirmasis „Boeing“ bandomasis skrydis su įgula. Jis buvo atšauktas du kartus. „SpaceX“ astronautus gabena nuo 2020 m.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(6)
(7)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: