„SpaceX“ sunaikins TKS. Data aiški (Foto)  ()

Tarptautinė kosminė stotis (TKS) nebegali veikti kaip anksčiau, nes jai jau daugiau nei 25 metai. Taigi po kelerių metų ji bus deorbituota ir sunaikinta.


Modifikuotas „Dragon“
Modifikuotas „Dragon“
© Ekrano kopija | https://x.com/SpaceX/status/1813632705281818671/photo/1

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

TKS buvo orbitoje daugiau nei 25 metus, o per visą tą laiką joje pabuvojo daugiau nei 270 astronautų iš įvairių šalių. Tačiau daugelis jos komponentų jau neveikia taip, kaip turėtų, o tai kelia grėsmę astronautų saugumui.

Todėl planuojama, kad 2031 metų sausį specialus Elono Musko kompanijos „SpaceX“ sukurtas erdvėlaivis TKS nuleis iš orbitos į Žemės atmosferą. Stotis turėtų sudegti, tačiau dalis jos nuolaužų gali nukristi į Ramųjį vandenyną. Kompanija „SpaceX“ kartu su NASA parodė, kaip atrodys būsimasis kosminis vilkikas, būtinas sunaikinti TKS, rašo „Universe Today“.

„SpaceX“ ketina naudoti modifikuotą „Dragon“ erdvėlaivį, kad nuleistų TKS iš orbitos. Jame vietoje bagažo skyriaus bus aptarnavimo modulis, kaip įprastame „Crew Dragon“ erdvėlaivyje, galės gabenti 6 kartus daugiau degalų ir bus 4 kartus galingesnis. Taip pat naujasis laivas bus didesnio dydžio ir turės papildomų sulankstomų saulės baterijų.

[Vokietija!] Portabilus automobilio įlenkimų šalinimo įrenginys kiekvienam! Nustebsite pamatę, ką jis išdarinėja (Video)
8398 10

Labai gera kaina!

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

 

Šis erdvėlaivis turės daugiau variklių nei standartinis „Crew Dragon“, kuriame yra 18 variklių ir kartu jie sukuria 7200 N trauką. Kosminis vilkikas turės 72 variklius, kurie leis sukurti 30 000 N trauką. Tikėtina, kad šis laivas TKS bus prijungtas prie japoniško „Kibo“ modulio.

 

Birželio pabaigoje NASA pasirinko „SpaceX“ kaip pagrindinį rangovą sukurti erdvėlaivį, skirtą sunaikinti TKS. Šio projekto kaina buvo įvertinta 843 milijonais dolerių. Tikimasi, kad ir erdvėlaivis, ir TKS turėtų sudegti Žemės atmosferoje, o jei liks nesudegusių dalių, jos nukristų į Ramiojo vandenyno vandenis, pietinėje jo dalyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(3)
(17)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()