Aukščiausias Azijoje. Ką surado giliausiame kanjone Žemėje (Video)  ()

Kinijos mokslininkams pavyko išmatuoti milžiniško medžio aukštį, ir tai įspūdinga.


Yarlung Tsangpo Didysis kanjonas
Yarlung Tsangpo Didysis kanjonas
© NASA/GSFC/METI/ERSDAC/JAROS, and U.S./Japan ASTER Science Team | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Yarlung_Zangpo_Grand_Canyon,_Tibet.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžiausias ir giliausias sausumos kanjonas yra Yarlung Tsangpo Didysis kanjonas, esantis Kinijoje, Tibeto autonominiame regione. Būtent čia slepiasi aukščiausias Azijoje medis, kurio aukštį pavyko išmatuoti Pekino universiteto mokslininkams, rašo „Live Science“.

Iki šiol Žemėje nebuvo aptiktas kanjonas, kuris būtų ilgesnis ir gilesnis nei Yarlung Tsangpo Didysis kanjonas Kinijoje. Jo ilgis – 505 km, o gylis giliausioje vietoje – 6009 m. Kanjonas susidarė maždaug prieš 3 mln. metų.

[EU+Kuponai] Lenktas žaidimų monitorius, vaizdo registratorius ir multimedijos sistema viename, dvigubo ekrano PC, 140W įkroviklis ir kt. (Video)
5097 1

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-08-31/2024-09-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „FYHXele“ - 24/27 colių lenktas žaidimų monitorius

2) „YUEHOO“ - dviejų kamerų vaizdo registratorius ir multimedijos sistema viename

3) „N-ONE Nbook Pro“ - dvigubo ekrano PC

4) „LDNIO“ - 140W, 5-ių jungčių įkroviklis

5) „DaranEner NEO2000“ - 2000W, 2073,6Wh portabili energijos stotelė

6) „GELEIPU DL28“ - dviejų krepšių 1700W karšto oro gruzdintuvė

Išsamiau

Šis kanjonas buvo pavadintas Yarlung Tsangpo upės vardu, kuri yra sunkiai pasiekiama ir yra vidutiniškai 4000 m aukštyje virš jūros lygio. Šios upės ištakos yra Tibeto autonominio regiono vakaruose. Kanjone yra keletas mažiausiai ištirtų vietų Žemėje. Nenuostabu, kad mokslininkai vis dar mažai žino apie šį kanjoną.

 

Nors pats kanjonas yra rekordininkas, 2023 m. Kinijos mokslininkai tyrinėdami šį regioną jame aptiko milžinišką medį, kurio aukštis buvo išmatuotas.

Paaiškėjo, kad medžio aukštis yra 102 metrai ir tai yra aukščiausias žinomas medis Azijoje. Kol kas mokslininkai mano, kad tai Himalajų kiparisas, nors tai gali būti ir kitos rūšies kiparisas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(0)
(4)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()