Perspėjo atostogaujančius prie Baltijos – „pasigailėsite taip padarę“  (3)

Vietinės taisyklės šiuo klausimu kartais yra labai griežtos.



© pixabay (Free Pixabay license) | https://pixabay.com/photos/sand-toys-sand-castle-beach-sand-4298205/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ar manote, kad smėlio pilių statyba yra nekalta pramoga ir šventa kiekvieno vaiko, atostogaujančio pajūryje, teisė? Pasirodo, ne kiekviename paplūdimyje galima nebaudžiamai statyti pilį iš smėlio. Yra vietų Europoje, net ir prie Baltijos jūros, kur smėlio pilių statyba, prieštaraujanti taisyklėms, gali užtraukti iki 1 000 eurų baudą.

Geriau pasidomėkite, kur galioja tokios drakoniškos taisyklės, kad šeimos atostogos nesibaigtų paploninta pinigine.

Nė viena Europos šalis neturi bendro draudimo statyti smėlio pilis paplūdimiuose, tačiau vietinės taisyklės šiuo klausimu kartais yra labai griežtos. Kodėl įstatymų leidėjai reguliuoja ar net uždraudžia smėlio pilių statybą? Pateikiamos įvairios priežastys, pvz.:

  • Smėlio pilys užstoja turistams vaizdus į jūrą;
  • Smėlio pilys apsunkina judėjimą paplūdimyje, ypač gelbėtojams ir medikams;
  • Didelių smėlio pilių statyba pagreitina dirvožemio eroziją ir paplūdimių plovimą į jūrą.
[Vokietija] Fantastiškos kainos „Xiaomi“ robotas su flagmanų galimybėmis - paskutiniai vienetai („Xiaomi Mijia 3C Enhanced Edition“)
3506 3

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Puikios savybės ir galimybės

Išsamiau

Smėlio pilių taisyklės apima keletą Baltijos jūros paplūdimių, laimei, ne Lietuvoje.

Zinnowitz kurorto paplūdimys Usedomo saloje (Vokietija) yra apsaugotas nuo dirvožemio erozijos. Vietos taisyklės nurodo, kad pilis galima statyti, bet tik iš vietinio smėlio. Statyboms negalima naudoti jūros išmestų medžiagų. Smėlio pilį galima statyti tik bent 3 m atstumu nuo artimiausios kopos. Kas pažeis taisykles, gaus baudą iki 1 000 eurų.

 

Panaši situacija ir Riugeno salos Binco paplūdimiuose. Čia taip pat buvo įvestas smėlio pilies aukščio (iki 30 cm) ir viso pastato apimties (iki 3,5 m) limitas.

Prasčiausia padėtis šiuo atžvilgiu yra Zilto saloje Šiaurės jūroje, kur visiškai uždrausta statyti smėlio pilis. Čia gresia 1 000 eurų bauda.

 

Levante paplūdimys Benidormo kurorte Ispanijos Alikantės regione nuo 2016 m. yra vienintelė vieta Ispanijoje, kur draudžiama statyti smėlio pilis. Už tai gali būti skirta 150 eurų bauda.

Italijoje netoli Venecijos esančiame Eraclea mieste buvo įvestas visiškas draudimas statyti smėlio pilis, aiškinant tuo, kad tai trukdo prieiti prie vandens ir pažeidžia erdvinio organizavimo taisykles. Šiuo metu už smėlio pilių statybas Eraclea gresia 250 eurų bauda.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(4)
(10)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (3)