Aukšto kraujospūdžio „žudikas“. Šis gėrimas padarys stebuklus  (2)

Kraujospūdžio matavimo rezultatui įtakos gali turėti įvairūs veiksniai.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© Bru-nO (Free Pixabay license) | https://pixabay.com/photos/blood-pressure-stethoscope-medical-1584223/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aukštas kraujospūdis, taip pat vadinamas hipertenzija, yra apibrėžiamas kaip kraujospūdžio rodmuo ne mažesnis kaip 140/90 mm Hg (JAV: 130/80 mm Hg). Aukštas kraujospūdis retai sukelia pastebimų simptomų, tačiau gali rimtai pažeisti širdį, inkstus ir smegenis bei padidinti infarkto ir insulto riziką. 

Vieno matavimo metu padidėjęs kraujospūdis nebūtinai reiškia sveikatos sutrikimus. Kraujospūdžio matavimo rezultatui įtakos gali turėti įvairūs veiksniai, tokie kaip paros metas, kambario oro temperatūra, valgymas ar gėrimas likus valandai iki matavimo, fizinis krūvis, stresas ar net kalbėjimas. Galbūt girdėjote ir apie „baltojo chalato sindromą“ – gali padidėti nerimas dėl kraujospūdžio matavimo.

[EU+Kuponai] Smūgiams atsparios išorinės baterijos, Android vaizdo projektoriai, jump starteriai, el. dviračiai, kolonėlės ir kt. (Video)
2952 5

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-09-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Bakeey“ - 36000 mAh išorinė baterija, atspari smūgiams, įkraunama ir nuo saulės

2) „BlitzWolf BW-V8“ - FHD,  Android 11 vaizdo projektorius

3) „BlitzWolf“ - jump starteris su oro kompresoriumi

4) „DUOTTS C29“ - Technologijos.lt išbandytas aukščiausios klasės el. dviratis: iki 50km/h, 100km, 750W, superinė kokybė ir važiavimo malonumas

5) „BlitzWolf BW-WA3 Pro“ - labai perkama 120W belaidė kolonėlė

6) Portabili automobilinė multimedijos sistema (modelis - B5303)

Išsamiau

Jei net ir po kruopštaus stebėjimo paaiškėja, kad jūsų kraujospūdis yra labai aukštas, galite pabandyti jį sumažinti keliais paprastais būdais (jei padidėjęs kraujospūdis nėra inkstų ligos ar hormoninių sutrikimų pasekmė). Viena jų – šviežiai spaustos burokėlių sultys. Šis gėrimas padarys stebuklus.

Aukšto kraujospūdžio „žudikas“

Kasdien geriant stiklinę burokėlių sulčių gali žymiai sumažėti kraujospūdis. Mokslininkai mano, kad efektą galima paaiškinti dideliu burokėliuose esančiu nitratų kiekiu, kuris padidina azoto oksido kiekį kraujyje, o azoto oksidas plečia kraujagysles. Taip pat, nepaisant nitratų, burokėliai turi kraujospūdį normalizuojančių savybių.

 

Tiesa, su šviežiomis burokėlių sultimis reikia būti atsargiems. Visų pirma iš karto po išspaudimo reikia porą valandų jas palaikyti šaldytuve. Kaip žurnalui „100 Labi Padomi“ aiškino fitoterapeutė Vija Eniņa, šviežios burokėlių sultys yra labai stiprios, todėl jas vartojant nenusistovėjus, gali atsirasti virškinimo sutrikimų, pykinti, svaigti galva.

 

Be to, sultis rekomenduojama pradėti vartoti nuo mažų dozių, tarkime, po du šaukštus tris kartus per dieną prieš valgį arba vartoti su kita daržove, pavyzdžiui, morkų, kopūstų, salierų sultimis. Burokėliai dera su obuoliais, svarainiais, citrinos sultimis ir medumi. Palaipsniui reikėtų pasiekti pusę stiklinės burokėlių sulčių per dieną, o dažniausiai tokio sulčių kiekio daugiau nei pakanka, be to, geriausia šią pusę stiklinės padalyti į dvi dalis ir vieną išgerti ryte, kitą – po pietų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(2)
(37)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)